Volledig scherm
© anp

Rutte vindt het rot voor Samsom

Premier en VVD-leider Mark Rutte vindt het rot hoe het is gelopen met PvdA-fractieleider Diederik Samsom, die er niet in is geslaagd lijsttrekker te worden voor de komende verkiezingen. Samsom stapt nu op.

,,Ik vind het rot dat het voor hem nu zo eindigt'', aldus een tweet van Rutte zaterdag op het VVD-Twitteraccount. Hij bedankt Samsom voor de samenwerking de afgelopen jaren. Rutte en Samsom waren grondleggers van de opzienbarende coalitie tussen VVD en PvdA in 2012.

Samsom moest het vrijdag afleggen tegen vicepremier Lodewijk Asscher in de race om de post van lijsttrekker. Rutte feliciteert Asscher met het PvdA-lijsttrekkerschap. Hij zegt uit te kijken ,,naar een stevige, maar wel faire campagne''.

  1. Racewagen rijdt publiek in bij Autocross Leende, vier gewonden
    Update

    Racewagen rijdt publiek in bij Autocross Leende, vier gewonden

    Een racewagen is vanmiddag vermoedelijk met opzet het publiek ingereden bij de prijsuitreiking van de Autocross Leende in Brabant. Hierbij zijn vier gewonden gevallen, onder wie een jonge jongen. Het incident gebeurde waarschijnlijk nadat er ruzie was ontstaan omdat de organisatie de laatste drie races wilde annuleren. De 21-jarige bestuurder van de auto is aangehouden, samen met een tweede verdachte, een 17-jarige vrouw.