Volledig scherm
Saskia Noort gaat columns schrijven voor deze krant. © Carli Hermes

Saskia Noort wordt columnist

Saskia Noort wordt columnist voor AD en de daarmee samenwerkende regionale kranten. Haar eerste bijdrage verschijnt komende zaterdag op deze site en in de krant. De wekelijkse column maakt onderdeel uit van een vernieuwing van de weekendkranten van AD, Eindhovens Dagblad, Brabants Dagblad, PZC, BN DeStem, De Gelderlander, de Stentor en TC Tubantia.

,,We hebben Saskia Noort gevraagd een column te schrijven over nieuws dat haar raakt”, schrijft de AD-hoofdredacteur vandaag in zijn krant. ,, We kennen Saskia Noort allemaal als Nederlands meest succesvolle thrillerschrijfster, maar in haar voorlaatste boek Huidpijn liet zij zich al van een andere kant zien en het dit jaar verschenen Stromboli is zelfs omschreven als de eerste #MeToo roman. Saskia is behalve de koningin van de spanning ook een buitengewoon bij de maatschappij betrokken vrouw, we verheugen ons op haar waarnemingen.”

De lezers van AD en regionale kranten krijgen vanaf komend weekeinde elke zaterdag twee nieuwe bijlagen bij de krant: Z en Zo. In Z achtergronden bij het nieuws, en bij de regionale titels zijn dat vooral achterronden bij het nieuws uit de eigen stad en regio. Er komen ook twee pagina’s Wetenschap. De redactie gaat daar samenwerken met het maandblad New Scientist, en met de Universiteit van Nederland, een platform dat online gratis colleges aanbiedt van topwetenschappers van de Nederlandse universiteiten.

Quote

Saskia is behalve de koningin van de spanning ook een buitenge­woon bij de maatschap­pij betrokken vrouw, we verheugen ons op haar waarnemin­gen

Hans Nijenhuis, hoofdredacteur AD

Zo

 In Zo komt journalistiek die dichter bij het persoonlijke leven van de lezer staat. Hier gaat het bijvoorbeeld over de betrouwbaarheid van auto’s en over de zin en onzin van voedingssupplementen. De formule van Zo wordt doorgetrokken naar doordeweeks: elke dag twee pagina’s. Op dinsdag Zo gezond, op woensdag Zo geld, donderdag Zo werk en vrijdag Zo auto.

De kranten komen met deze vernieuwing tegemoet aan de vraag van veel lezers naar meer achtergrond, meer duiding en meer journalistiek waar je iets mee kunt.

Een andere nieuwe naam: Annemarie Haverkamp praat elke week met mensen over hun leven en het einde dat nadert. Waar zijn ze trots op? Wat hadden ze liever anders gedaan? Wat willen ze ons nog meegeven? Annemarie schrijft al vijftien jaar een column in De Gelderlander over haar gehandicapte zoon Job, nu laat zij in haar invoelende stijl anderen aan het woord.