Volledig scherm
Abdelhamid Abaaoud in de video. © rv

Schokkende IS-video online met aanslagplegers Parijs

Het terreurnetwerk Islamitische Staat heeft een nieuwe, 17 minuten durende video de wereld ingestuurd, onder de titel 'Kill them wherever you find them'. In de video worden mediabeelden van de aanslagen in Parijs, beelden van onthoofdingen en bedreigingen van de Parijse aanslagplegers door elkaar gemonteerd.

In de video zijn de daders van de aanslagen in Parijs te horen en te zien, onder wie de inmiddels overleden Belgische terrorist Abdelhamid Abaaoud. ,,We zitten al in jullie land. We zullen jullie afslachten in jullie huizen. Dit is een gevolg van het beleid van oorlog van jullie leiders", zegt Abaaoud in de video. ,,Zolang jullie ons bombarderen zullen wij niet stoppen met vechten in elk deel van de wereld."

Abaaoud maakt melding van de landen die een coalitie gevormd hebben in de strijd tegen IS. ,,Jullie zullen nooit veilig zijn." Ook Brahim Abdeslam en Bilal Hadfi komen aan het woord. De nog voortvluchtige terrorist Salah Abdeslam is niet te zien. Omar Ismail Mostefai, een van de aanslagplegers in concertzaal Bataclan, wel.

Zeer expliciet

Volledig scherm
© rv

De video, te zien op diverse sites, is bijzonder schokkend, door het expliciet in beeld brengen van onthoofdingen en andere executies. De montage van de beelden is opvallend 'professioneel' en flitsend. Het is niet helemaal duidelijk van wanneer de beelden dateren. In de video onthoofdt de 20-jarige Bilal Hadfi een gevangene in Syrië. Hadfi blies zichzelf op 13 november op nabij het Stade de France.

De video eindigt met een dreigement richting Groot-Brittannië. ,,Wie samenspant met de ongelovigen, zal een doelwit zijn", klinkt het. Tegelijk worden beelden getoond van Londen en de Britse premier Cameron.

Volledig scherm
Brahim Abdeslam voert schietoefeningen uit in Syrië. © rv
Volledig scherm
De video bedreigt Groot-Brittannië, en andere landen die deelnemen aan de coalitie tegen IS. © rv