Volledig scherm
© ProShots

Shaw wacht lang herstel na dubbele beenbreuk

UpdateLuke Shaw heeft dinsdag een dubbele beenbreuk opgelopen in de uitwedstrijd van Manchester United tegen PSV in de Champions League. Dat heeft onderzoek in een ziekenhuis in Eindhoven uitgewezen.

Shaw wordt bij terugkeer in Manchester aan zijn rechterbeen geopereerd en zal daarna lang moeten revalideren. De linksback stormde na een kwartier op volle snelheid richting het PSV-doel en werd door Héctor Moreno neergehaald. De wedstrijd lag minutenlang stil tot de 20-jarige Engelsman met een brancard van het veld werd gereden.

Shaw direct actief op Twitter
Opmerkelijk snel nadat de verdediger naar het ziekenhuis werd gebracht twitterde hij naar zowel zijn oude club Southampton als een bedankbericht naar zijn volgers.

Via Twitter werd de 20-jarige Brit gelijk een voorspoedig herstel gewenst door zijn oude club Southampton. Shaw, of een vertegenwoordiger van hem, reageerde daar direct op: ,,Jullie hebben geen idee hoeveel jullie als club voor mij betekenen. Dit waardeer ik enorm."

Moreno werd niet met een kaart of strafschop voor zijn tackle bestraft. Hij tekende vlak voor rust voor de gelijkmaker.

,,Ik vind het heel erg voor hem'', zei de Mexicaanse verdediger van PSV. ,,Ik had niet de intentie hem te blesseren. Ik wens hem alle sterkte. Dit was echt niet de bedoeling. Ik weet hoe het is om lang geblesseerd te zijn. Dat gun je niemand. Ik wens hem en zijn familie veel geluk.''

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement