Volledig scherm
© Chicken Scream

Smartphone-spelletje Chicken Scream: niet tappen maar schreeuwen

Vergeet Pokémon Go en Super Mario Run. Het mobiele spelletje Chicken Scream is hard op weg om net zo’n rage te worden als Flappy Bird ooit was. Het kippetje in de game bedien je niet door te tappen op je scherm, maar door te schreeuwen.

Quote

Toen hij die rare geluiden begon te maken, vroeg ik aan hem of hij weer even normaal kon doen

Lerares Saskia Eilander

Gebruikers geven het spel toegang tot de microfoon van hun telefoon, waardoor het spel met je stem bediend kan worden. Dan is het slechts een kwestie van geluid maken om het kippetje vooruit te laten bewegen. Wil je obstakels ontwijken, dan moet je je stem verheffen en door te schreeuwen laat je de kip springen. 

Het maakt niet uit wat voor geluid je maakt, zolang er maar volume in zit. Zingen kan dus ook. Tijdens het spelen moet je zoveel mogelijk muntjes verzamelen. Ook wordt er bijgehouden hoe vaak er succesvol wordt gesprongen. Je highscore kun je vergelijken met spelers over de hele wereld.

Kippengeluiden

In amper een paar dagen tijd is Chicken Scream al naar de eerste plek van meest gedownloade apps in de Apple Store geschoten. Ook in Nederland wagen steeds meer mensen zich aan het spelletje. Saskia Eilander (31) gaf les aan een 2-MAVO klas toen ze plotseling achterin een jongen een kip na hoorde doen. ,,Ze hadden zo lekker gewerkt, dus ze mochten even iets voor zichzelf doen. Dan gaan de meeste leerlingen natuurlijk op hun telefoon.''

Van Chicken Scream had Saskia nog nooit gehoord. ,,Toen hij die rare geluiden begon te maken, vroeg ik aan hem of hij weer even normaal kon doen. Maar toen zei hij dat het om een spelletje ging.'' Zodoende stond de jongen met twee vriendjes aan haar bureau om het uit te leggen. Saskia kon er wel om lachen. ,,Het is wel een grappig spel'', aldus de lerares.

Chicken Scream is gratis verkrijgbaar en ook beschikbaar voor Android via de Google Play Store.