Volledig scherm
PREMIUM
© anp

Staatsloterij: bang of bedreigd?

schikkingWaarom schikte de Staatsloterij met een man uit Arnhem die net als 194.000 anderen zegt te zijn misleid? Werd de Staatsloterij écht bedreigd of vóelde de organisatie zich bedreigd? ,,De impact van deze querulant was ongekend,'' zegt de Staatsloterij. ,,De Staatsloterij is gewoon een criminele organisatie,'' zegt de 'querulant'.

Quote

De impact van deze querulant was ongekend

Staatsloterij

Ferdy Roet, oprichter van stichting Loterijverlies, bracht het nieuws enkele weken geleden met eufo­rische blijdschap naar buiten: de Staatsloterij bleek in 2015 met een deelnemer een schikking te hebben getroffen en hem 4.250 euro te hebben betaald.

De man uit Arnhem zou schade hebben geleden doordat de Staatsloterij in het verleden niet had gemeld dat ze ook niet-verkochte lotnummers liet meedraaien in de trekkingen. Daardoor bestond de kans dat prijzen op niet-verkochte lotnummers vielen en dus niet hoefden te worden uitgekeerd.

Victorie
En de Arnhemmer kreeg zijn zin: 4.250 euro erbij op z'n rekening.
Reden voor Ferdy Roet victorie te kraaien. Al jaren probeert hij met het door hem opgerichte Loterijverlies (dat zegt te handelen namens 194.000 mensen) een schadevergoeding bij de Staatsloterij los te peuteren.

Met de schikking van de Arnhemmer in de hand (waar Roet voor moest betalen, maar dat deed hij graag) hoopt Roet de Staatsloterij te dwingen om ook de bij hem aangesloten deelnemers geld uit te keren. Een bedrag dat in totaal in de honderden miljoenen zou lopen.