Volledig scherm
© ANP Kippa

Steeds meer miljonairs in Nederland

Het aantal miljonairs in ons land blijft stijgen. In 2014 waren er bijna 108.000 huishoudens met een vermogen van miljoen euro of meer. Dat zijn er 5000 meer dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit de recentste cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag naar buiten heeft gebracht.

Van alle huishoudens in ons land was 1,4 procent miljonair. Samen waren ze goed voor 340 miljard euro aan vermogen (exclusief de waarde van de eigen woning en de eventuele hypotheekschuld).

Vanaf 2006 schommelde het aantal miljonairshuishoudens, onder meer door dalende beurskoersen. Maar in de periode 2012-2014 is het aantal jaarlijks met 5 procent gestegen, aldus het CBS.

Kroon
In verhouding zaten de meeste huishoudens met een vermogen van minimaal een miljoen euro in de gemeenten Laren, Bloemendaal en Blaricum (alle rond de 10 procent). Daarna volgen Wassenaar (8,8 procent) en Rozendaal (7,6 procent).

In Zeeland en Utrecht wonen relatief gezien de meeste miljonairs. De provincies Limburg, Flevoland en Groningen telden in 2014 relatief gezien met rond de 1 procent het minste aantal van deze categorie rijken. De gemeente Kerkrade spande in dit opzicht de kroon met een percentage van slechts 0,3.

Benieuwd of er in jouw buurt een miljonair woont? Bekijk het hier:

  1. Vijf veelgehoorde leugens bij sollicitatiegesprekken (die je maar beter kan vermijden)

    Vijf veelgehoor­de leugens bij sollicita­tie­ge­sprek­ken (die je maar beter kan vermijden)

    Zeg eens eerlijk, is alles wat op jouw cv staat de waarheid en niets dan de waarheid? De kans is klein. Het is bijvoorbeeld maar al te aanlokkelijk om te schrijven dat je Frans ‘zeer goed’ is, terwijl je de taal in geen tien jaar meer hebt gesproken. Maar hoe ver kan je gaan met leugentjes om bestwil, als je droombaan ervan afhangt? Het Laatste Nieuws verzamelde vijf veelgehoorde leugens bij sollicitatiegesprekken: