Volledig scherm
Een van de gedode tijgers in India. © EPA

'Stropers doodden drie tijgers in reservaat India'

Parkwachters hebben in een wildreservaat in het noorden van India in een week tijd drie dode tijgers gevonden. Dat hebben Indiase media maandag gemeld. De directeur van het wildpark in de deelstaat Uttar Pradesh zei dat de doodsoorzaak momenteel wordt onderzocht.

Vermoed wordt dat de dieren door stropers zijn vergiftigd, maar dit kan alleen worden bevestigd aan de hand van een autopsie. Wereldwijd leven er nog maar 3200 tijgers. De helft hiervan leeft in India, veelal in wildreservaten.

Ondanks de inzet van dierenbeschermers slinkt de tijgerpopulatie nog steeds. Stropers blijven de dieren opjagen, onder meer voor hun huiden. Ook andere lichaamsdelen van de dieren zijn in China geld waard, waar onder andere aan gemalen botten medicinale eigenschappen worden toegedicht.

  1. Oud-eigenaar S.E. Fireworks is gebroken man: ‘Wanneer houdt dit op?’
    PREMIUM
    vuurwerkramp enschede

    Oud-eigenaar S.E. Fireworks is gebroken man: ‘Wanneer houdt dit op?’

    Bijna twintig jaar na de vuurwerkramp in Enschede wordt voormalig fabriekseigenaar Harm Smallenbroek aangewezen als mogelijke saboteur door ex-klokkenluider Paul van Buitenen. Daarmee zou hij verantwoordelijk zijn voor 23 doden. Smallenbroek is een gebroken man. Sinds 2001 heeft hij geen interview meer gegeven, tot vandaag. ,,Je wilt wel, maar je komt er nooit meer van los. We zijn die dag, net als velen, alles kwijtgeraakt.