Volledig scherm
Burgemeester Geke Faber brengt een bezoek aan de Vomar supermarkt in de wijk Poelenburg, afgelopen vrijdag. © ANP

Supermarkt Zaandam beklad met hakenkruis

Een supermarkt in de wijk Poelenburg in Zaandam is vannacht beklad. op de gevel staat een hakenkruis met de tekst 'Wat jullie weik ons land', meldt de regionale omroep RTV Noord Holland. De tekst is inmiddels weggehaald.

De wijk was de afgelopen dagen in het nieuws vanwege overlast door Turks-Nederlandse jongeren. Burgemeester Geke Faber van Zaanstad, waar Zaandam onder valt, bracht vrijdag een bezoek aan de Vomar-supermarkt.

Een aantal jongeren uit de probleemwijk waren vrijdag te gast in de talkshow Pauw. Daar weigerden ze, op verzoek van presentator Jeroen Pauw, hun zonnebril af te zetten. ,,We willen geen emotie tonen'', klonk het vanaf de tribune. Het zorgde voor veel reuring op Twitter.

  1. Merthe uit Haren kan weer anoniem over straat Logo AD+
    Project X-rellen

    Merthe uit Haren kan weer anoniem over straat

    Ze was vijftien toen ze ongewild en indirect met een Facebook-post de aanstichtster werd van de ongekend massale Project X-rellen in het Groningse dorp Haren. Merthe, het jonge kassameisje van Albert Heijn, zweeg jarenlang tegenover de buitenwereld. Om weer een kans te hebben op een normaal leven. Vijf jaar later staat ze symbool voor het breed gedeelde standpunt dat het dorp weer verder wil: ‘Ik ben blij dat ik weer anoniem over straat kan’.