Volledig scherm
© anp

Sylvana Simons na tien jaar vervangen als stem Karwei

Presentatrice en DENK-gezicht Sylvana Simons is na tien jaar vervangen als de vaste voice-over in reclames van Karwei. De bouwmarktketen wil niet samenwerken met een actieve politica en daarin kan Simons zich vinden, zegt het bedrijf tegen AD.nl. Dat de nieuwe stem lijkt op die van Simons is volgens Karwei puur toeval.

Quote

Wij vinden het niet de bedoeling dat zij zich als politica verbindt aan een commer­ciële partij

Karwei

Karwei werd in het voorjaar, toen de Zwarte Pieten-discussie wederom oplaaide, nog overspoeld met kritiek vanwege de band met Simons. ,,Waarom we die 'teringtrut' nog betaalden om onze commercials te doen, stond in een van de vele mails'', vertelt woordvoerder Laurens Miedema.

Die ophef was voor Karwei geen reden om de samenwerking te stoppen. ,,Toen dachten we: ze is een betrokken burger'', aldus Miedema. ,,Wij zijn geen partij in die discussie.'' Simons deed tot en met september klussen voor Karwei. Ze was niet alleen te horen in de reclames, maar ook in de winkels.

Toen Simons in september actief werd als kandidaat-Kamerlid ging Miedema met haar lunchen. ,,Wij vinden het niet de bedoeling dat zij zich als politica verbindt aan welke commerciële partij dan ook. Daar was zij het helemaal mee eens.'' Karwei benadrukt altijd 'heel tevreden' te zijn geweest over Simons' werk.

Volledig scherm
Actrice Anna Drijver is de nieuwe stem van Karwei. © ANP

Het valt niet op
Ondanks de vele kritiek in het voorjaar lijkt het stille vertrek van Simons nu weinig kijkers te zijn opgevallen. ,,We hebben bijna geen reacties gehad'', zegt Miedema.

Dat komt wellicht ook doordat de nieuwe voice-over, actrice Anna Drijver, in de commercial best lijkt op het geluid van Simons. ,,Dat is toeval. Maar we hebben een stem gekozen die past bij ons als vrouwvriendelijke en sfeervolle bouwmarkt, dus het gevoel is hetzelfde.''

Sylvana Simons was niet bereikbaar voor commentaar.

  1. Nieuws over coronavirus en lerarenstaking in de Ochtend Show to go

    Nieuws over coronavi­rus en lerarensta­king in de Ochtend Show to go

    Het is de week van de lerarenstakingen. Komende donderdag en vrijdag leggen leraren door heel het land het werk neer, om te staken voor beter loon en een betere cao. Kim van Strien, zelf lerares Frans op een middelbare school en hoofdbestuurder van de Algemene Onderwijsbond, vindt ook dat er iets moet veranderen. Ze is daarom te gast in de Ochtend Show om te praten over het aanhoudende probleem waar veel leraren mee te maken hebben.