Volledig scherm
© ad.nl/mc

Teller onder Van Gaal naar 35 debutanten, droomweek Van Aanholt

Kan Oranje zich revancheren voor de remise met Japan?Geen Robben en De Jong in de Arena tegen ColombiaMaakt kersverse papa Van Aanholt zijn debuut?Wie bij Oranje gaat El Tigre temmen?

Nabeschouwing

Volledig scherm
© pro shots

Met Joël Veltman en Patrick van Aanholt is het aantal debutanten in Oranje onder bondscoach Louis van Gaal dinsdag op 35 gekomen. De 21-jarige verdediger van Ajax vierde zijn debuut zelfs met een basisplaats in de oefeninterland tegen Colombia, linksback Van Aanholt (23) van Vitesse mocht vlak voor tijd invallen. In zijn tweede periode als bondscoach, die vorig jaar augustus begon, heeft Van Gaal nu 21 spelers laten debuteren.

De Amsterdammer zat tegen Colombia voor de 32e keer op de bank bij Oranje. In zijn eerste periode als bondscoach liet Van Gaal 14 spelers debuteren.

LIVEBLOG

 geen nieuwe berichten
Volledig scherm
© ap
Volledig scherm
© reuters
Volledig scherm
© anp
Volledig scherm
© epa
Volledig scherm
© anp
Volledig scherm
© getty

Einde wedstrijd: Nederland - Colombia eindigt in 0-0. Een knappe prestatie voor het jeugdige Oranje, dat al na 35 minuten met 10 man stond na een domme rode kaart voor Jeremain Lens.

Patrick van Aanholt komt in de plaats van Memphis Depay. Wat een week voor de debutant, die zondag ook al vader werd.

Drie minuten extra tijd.

Ibarbo sprint Van der Wiel eruit, maar zijn voorzet is net te hoog voor Rodriguez. Komt Oranje goed weg!

Jackson Martinez komt bij Colombia in de ploeg voor Juan Cuadrado.

Edwin Valencia komt bij Colombia in de ploeg voor Carlos Vasquez.

Rodriguez dribbelt naar binnen, maar het schot van de linkspoot is veel te zwak. Geen probleem voor Cillessen.

Geel voor Strootman, die de provocerende Rodriguez een tik geeft.

Depay en Narsingh snijden weer eens door de defensie van Colombia. De volley van Fer, op aangeven van Narsingh, ketst echter af tegen een Colombiaans been. Knap hoe de jonkies van Oranje voor de dag komen tegen de harde Zuid-Amerikanen.

Torres probeert Cillessen van een meter of 20 te verrassen. Geen probleem voor de Ajax-goalie, die makkelijk kan pakken. Aan de andere kant poeiert Depay de bal naast. Het spel blijft boeien in de Arena.

Na een fraaie aanval via Depay en Narsingh komt Fer net niet aan schieten toe. Had een beter lot verdiend, Oranje weer sterk uit de kleedkamer!

Falcao ontsnapt even aan de aandacht van Veltman, maar de spits schiet op de benen van Cillessen. Beste kans voor Colombia tot nu toe.

Volledig scherm
© getty

Oranje trapt af voor het begin van de tweede helft. Geen wijzigingen bij Nederland, bij Colombia komt Torres voor Aguilar.

Volledig scherm
© ap

Meyer fluit voor de rust in de Arena. Wat een feest had moeten zijn, is een slagveld geworden. Van der Vaart en De Jong moesten het smerige spel van Colombia bekopen met een blessure, Lens liet zich provoceren en kreeg rood. Tussenstand: 0-0.

Volledig scherm
© ap

Geel voor Aguilar na een schandalige overtreding op de enkels van Van der Vaart. De nummer 10 van Oranje kan ook niet verder, Fer komt binnen de lijnen.

Volledig scherm
© ap

Cuadrado haalt De Jong neer in de zestien van Colombia, waarna de spits geblesseerd het veld moet verlaten. Narsingh komt in zijn plaats.

Volledig scherm
© ap

Nog geen drie minuten na de rode kaart van Lens, verzuimt Meyer óók Arias weg te sturen. De PSV'er slaat Blind bij een kopduel in het gezicht: slechts geel.

Volledig scherm
© epa

Rood Lens! Lens moet eraf na een oliedomme actie tegen Armero. De Colombiaan trapt de oud-PSV'er gemeen na, waarna Lens de speler van Napoli bij de keel grijpt. En dat heeft Meyer wél gezien..

Volledig scherm
© reuters

Joël Veltman gaat vreselijk in de fout bij het uitverdedigen, maar de debutant komt goed weg omdat de bal via Rodriguez bij de buitenspel staande Guttierez beland. De treffer wordt terecht afgekeurd, waardoor het 0-0 blijft in de Arena.

Kansje voor Colombia, maar het stiftje van Cuadrado lijkt nergens op. De Colombianen hebben in het eerste half uur nog maar weinig indruk kunnen maken.

laad oudere berichten

Voorbeschouwing

Arjen Robben en Nigel de Jong missen vanavond de oefenwedstrijd van het Nederlands elftal tegen Colombia. Robben heeft te veel last van een enkelblessure, die hij zaterdag al in de openingsfase van het duel met Japan (2-2) opliep. 'Er zit nog steeds vocht bij een enkel', zei bondscoach Louis van Gaal. 'Dit duel komt te vroeg, maar ik denk dat hij komend weekeinde weer kan spelen.'

De Jong liet zich in de rust van het duel met Japan vervangen met een enkelblessure. 'Niets ernstigs, maar het duel met Colombia komt te vroeg'', zei Van Gaal.

Patrick van Aanholt maakt nog wel steeds deel uit van de selectie van Oranje. De verdediger van Vitesse is sinds zondagavond trotse vader van zijn eerste zoon. 'Hij was nog net op tijd bij de geboorte', zei Van Gaal. 'En tot mijn verbazing stond hij gewoon weer voor mijn neus bij het ontbijt om mee te trainen. Dat is toch geweldig.'