Volledig scherm
© Videostill

Terugkijken: De liefde regeert in Utrecht

LoveblogValentijnsdag is de dag van de liefde. Vandaag kon iedereen in Utrecht op Hoog Catharijne zijn of haar liefde verklaren aan de partner, de ex, de aanstaande geliefde of de geheime vlam. In dit liveblog hielden we de liefste, leukste, ontroerendste en intiemste liefdesverklaringen bij.

Liveblog

 geen nieuwe berichten

VIDEO: Bekijk nog een keer de hoogtepunten van ons Loveblog!

VIDEO: Frank van Laar heeft geen vlinders in zijn buik, maar wél in zijn hoofd.

VIDEO: ,,Je hebt geen relatie nodig als je de juiste mensen om je heen hebt'', vertelt Laurie Scheerder. En daarom is ze haar zus Annick zo dankbaar.

Hondenhuwelijk in Gouda


Liberty en Scott zijn al anderhalf jaar onafscheidelijk. De honden van de vriendinnen Melinda en Stefanie begroeten elkaar altijd wildenthousiast en raken niet uitgespeeld. En als ze elkaars naam horen, spitsen ze de oren.

Hun hondenhuwelijk vanmiddag in Gouda was dan ook een logische stap, menen de baasjes. Ze zetten er zelfs een speciale uitnodiging voor op Facebook waar twee oma’s gehoor aan hadden gegeven.

Ze waren bepaald niet de enigen die op Valentijnsdag naar de speciaal voor deze gelegenheid ingerichte trouwzaal van de Goudse dierenspeciaalzaak Brokken & Zo waren gekomen.

Zeker vijf hondenstelletjes traden onder toeziend oog van hun baasjes en andere belangstellenden in het huwelijk. Medewerkster Wianka Touboul van de dierenwinkel trad op als trouwambtenaar. Ze liet de honden op een rode loper naar voren komen. Na haar toespraak nodigde ze het bruidspaar uit elkaar te besnuffelen en mochten ze een afdruk van hun poot zetten op de huwelijksakte.

De Turkse zwerfhond Jinx en zijn Spaanse vriend Bali beloofden elkaar ook eeuwige trouw. Ze wonen sinds mei vorig jaar samen in het gezin van Joyce Anker en haar dochters Romy en Senna en zijn dol op elkaar.Hun huwelijksdag werd afgesloten met het verorberen van een bruidstaart met hun foto erop.

Volledig scherm
© Maarten Molenaar

VIDEO: Sinds zijn 15de is Max Klarenbeek al samen met zijn Ria. Het stel kreeg vandaag een appje met de echo van hun aankomende kleinkind.

VIDEO: De Valentijn van de 11-jarige Teddy is haar beste vriend Joep-Joris. ,,Ik hoop dat we nog heel lang vrienden kunnen zijn.''

Geen zin in een chic restaurant? In Zwolle kunnen stellen voor een romantisch diner terecht in een politiecel.

VIDEO: De 18-jarige Talal Hasan zag zijn moeder twee jaar niet nadat hij Syrië ontvluchtte. Inmiddels is de familie eindelijk weer bij elkaar. ,,Het was een moeilijke tijd'', blikt Talal terug.

VIDEO: Tinder alleen voor one night stands? Kenneth en Xaviera bewijzen het tegendeel.

VIDEO: Mia en Lorenzo zijn al 52 jaar getrouwd. En de reden dat ze elkaar ontmoetten, was het AD.

Hoe brachten BN'ers en andere celebrities hun Valentijnsdag door? Lees het in onze Lovebytes!

VIDEO: Daniel brengt een prachtige serenade aan zijn Simone.

Annick is de Valentijn van de 24-jarige Laurie Scheerder uit Culemborg. ,,Annick is de grote zus die je je wenst.'' En speciaal vandaag heeft ze extra liefde nodig, want haar vriend heeft het onlangs uitgemaakt. ,,Ze is heel sterk, ik ben trots op haar en hou ontzettend veel van haar.''

Volledig scherm
© Angeliek de Jonge

VIDEO: De Valentijn van Anastasia is Bastiënne, haar beste vriendin. ,,We hebben één keer ruzie gehad, dat voelde als een break up.''

Hein (66) en Rika (65) Ursepuny zijn het erover eens: het geheim van een goed huwelijk is elkaar de ruimte geven, zodat je jezelf kunt blijven. Dat doen ze nu als 43 jaar, sinds ze elkaar ontmoetten in een Amsterdamse hakkenbar.

Volledig scherm
© Angeliek de Jonge

Door een stukje in het AD, 53 jaar geleden, kreeg de Utrechtse Mia verkering met Italo De Lorenzo. Hij stond in de krant omdat hij wereldkampioen bobsleeën was geworden. Leuke vent, daar ga ik op af. Dus hup, naar Venezia, de ijssalon van zijn vader. Eén brok elegantie, die Italo. Elke dag 'ti amo', bloemen, attenties. ,,De eerste liefde van mijn leven, en de laatste. De mooiste man van de wereld.'' 

Volledig scherm
© Angeliek de Jonge

VIDEO: Ook op station Rotterdam Centraal hing de liefde in de lucht. Vanmorgen konden 60-plussers speeddaten. De beste matches gingen meteen met de Thalys naar Parijs!

Ria is een vrouwtje van 1 meter 70, een pittig ding met haar op d'r tanden. Én ze is de grote liefde van de Utrechtse vrachtwagenchauffeur Max Klarenbeek (53). ,,Een topwijffie.'' Max werd op z'n 15de verliefd op haar en is dat nog steeds. ,,Rietje, voor altijd in mijn hart.''

Volledig scherm
© Angeliek de Jonge

Teddy Segers van 11, uit Helmond, draagt een foto van Joep-Joris bij zich. ,,Sinds we 2 zijn, zijn we beste vrienden. Hij heeft veel humor.'' Maar Teddy is verliefd op een andere jongen: Morris, van musicalkamp. ,,Ik denk dat hij het wel oké vindt dat ik Joep-Joris mijn Valentijn noem.'' 

Volledig scherm
© Angeliek de Jonge

Eén keer was er een break up in de hechte vriendschap tussen Anastasia Solodovnik (17) uit Vleuten en Bastiënne, maar dat gaat nooooit meer gebeuren. Best friends forever, verklaart Anastasia. ,,We zijn als zusjes, maar dan zonder haat. We zijn altijd samen, delen alles. We zijn alleen niet verliefd op elkaar.'' 

Volledig scherm
© Angeliek de Jonge
laad oudere berichten
  1. Racewagen rijdt ‘met opzet’ publiek in bij Autocross Leende: ‘Mensen vlogen door de lucht’
    Zeven gewonden

    Racewagen rijdt ‘met opzet’ publiek in bij Autocross Leende: ‘Mensen vlogen door de lucht’

    Een racewagen is vanmiddag vermoedelijk met opzet op het publiek ingereden bij de prijsuitreiking van de Autocross Leende in Brabant. Hierbij zijn zeven gewonden gevallen, onder wie een jonge jongen. Het incident gebeurde waarschijnlijk nadat er ruzie was ontstaan omdat de organisatie een race wilde annuleren. De 21-jarige bestuurder van de auto is aangehouden, samen met een tweede verdachte.