Teruglezen | RIVM: Totaal aantal besmettingen stijgt naar 18

Let op: Dit liveblog is gesloten. Het nieuwe liveblog vind je hier. 

Roodwit lint bij het ziekenhuis in Gorinchem. Het ziekenhuis is 'op slot' gegaan nu duidelijk is geworden dat hier een week lang een patiënt heeft gelegen met het coronavirus. Ze lag niet in isolatie.
Volledig scherm
Roodwit lint bij het ziekenhuis in Gorinchem. Het ziekenhuis is 'op slot' gegaan nu duidelijk is geworden dat hier een week lang een patiënt heeft gelegen met het coronavirus. Ze lag niet in isolatie. © EPA
Het Maasstad Ziekenhuis neemt uit voorzorg tijdelijk geen nieuwe patienten op de intensive care op
Volledig scherm
Het Maasstad Ziekenhuis neemt uit voorzorg tijdelijk geen nieuwe patienten op de intensive care op © ANP
  1. Italiaanse politici halen in advertentie vernietigend uit naar Nederland: ‘Egoïstisch en gebrek aan ethiek’

    Italiaanse politici halen in adverten­tie vernieti­gend uit naar Nederland: ‘Egoïstisch en gebrek aan ethiek’

    Een groep prominente Italianen roept Duitsland in een paginagrote advertentie op niet zo ‘benepen en egoïstisch‘ te zijn als Nederland bij het bedenken van een financieel antwoord op de coronacrisis. ‘De Nederlandse houding is in ieder opzicht een voorbeeld van het gebrek aan ethiek en solidariteit’, schrijven burgemeesters en gouverneurs vandaag in de Frankfurter Allgemeine Zeitung.
  2. Meerderheid ouders minder streng over ‘uurtje extra’ schermtijd tijdens coronacrisis

    Meerder­heid ouders minder streng over ‘uurtje extra’ schermtijd tijdens coronacri­sis

    Ouders thuis aan het werk, koters op de bank voor de televisie of met een tablet op schoot. Dat is het beeld in menig huishouden tijdens de coronacrisis; zij het voor vermaak of om huiswerk te maken. Het scherm lijkt soms de ideale babysitter en veel ouders zeggen dat ze in deze tijden wat minder streng zijn als het om de ‘schermtijd’ van hun spruiten gaat. Maar hoeveel tijd zitten de ukkies op dit moment eigenlijk voor een beeldscherm?