Volledig scherm
PREMIUM
De vakantie van Ellen en Gert Jan was genieten, maar de terugreis is een hel. © Privéfoto/Thinkstock

Terugvlucht geweigerd: hoogzwangere Ellen vast op Bali

De hoogzwangere Ellen van den Hater-Henzen (28) uit Tiel is ten einde raad. Ze zit vast op Bali, omdat ze zo graag bij de bruiloft van haar broer wilde zijn. Klaar om terug te vliegen, bleek dat ze ondanks de door D-Reizen en Qatar Airways meermaals aangeraden fit2fly-verklaring de lucht niet in mag. ,,Ik werd letterlijk in een rolstoel en met een formuliertje weer buiten gezet."

Volledig scherm
© Privéfoto

Ze checkte van te voren nog bij D-Reizen of de zwangerschapsverklaring voldoende zou zijn voor de terugreis. En nog een keer, voor de zekerheid. En ook nog bij de incheckbalie van Qatar Airways. ,,Ik ben een enorme regelneef. Ik heb het expres dubbel gecheckt", vertelt de Gelderse.

Nu wacht de moeder in spe, die over twee dagen 29 jaar wordt, al meer dan 23 uur op goed nieuws. ,,Maar het schiet niet heel erg op", vertelt ze. ,,Volgende week woensdag is de uiterste dag dat ik nog mag vliegen. Anders moet ik minstens zes weken op Bali blijven en hier bevallen."

Stress
Dat idee alleen al levert behoorlijk wat stress op, geeft ze toe. Ellen wist toen ze haar reis boekte nog niet dat ze zwanger was. ,,Maar vlak daarna kregen wij het prachtige nieuws dat we in verwachting zijn. We hebben de geboekte reis naar Bali flink ingekort, maar niet geannuleerd. Mijn broertje trouwde op Bali, daar wilde ik toch bij zijn."