Volledig scherm
© Thinkstock/Fotomontage

The Times spreekt zich uit tegen brexit

De Britse krant The Times raadt zijn lezers aan tegen een vertrek uit de Europese Unie te stemmen in het referendum van komende donderdag.

De steunbetuiging van het conservatieve dagblad voor het 'Remain'-kamp is opmerkelijk omdat de tabloid The Sun, een ander vlaggenschip van het media-imperium van Rupert Murdoch, zich juist uitdrukkelijk voor een brexit heeft uitgesproken.

The Times mag dan een langer EU-lidmaatschap voor Groot-Brittannië bepleiten, tevreden is de krant niet met de huidige unie. Die zou voortaan de soevereiniteit van de lidstaten hoger in het vaandel moeten houden en de nadruk moeten leggen op vrijhandel.

De prijs van een brexit, het verlies van de toegang tot de gemeenschappelijke Europese markt, is volgens The Times echter te hoog om met de EU te breken.

Oproep Algemeen Dagblad
Het AD riep de week in een open brief onze overzeese buren op Europa niet de rug toe te keren. 'Don't leave me this way', viel op de voorpagina te lezen, met een onderbouwd betoog in de pagina's erna:

,,We not only love you, we need you. Who else supports us in keeping some common sense on this turbulent continent of ours? An EU without the UK would be like tea without milk. Bitter. So please, stay. Stay with us.''


Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement