Volledig scherm
© Facebook Thor The Bengal

Thor de Bengaal verovert harten met zijn prachtvacht

fotoThor is razend populair op social media en dat heeft de Bengaalse kat te danken aan zijn prachtige vacht. Op Instagram heeft de kruising tussen een Aziatische luipaardkat en gewone huiskat meer dan 16.000 volgers.

Zijn Belgische baasje Rani Cucicov heeft Thor een eigen facebookpagina en instagramaccount gegeven met de naam 'Thor The Bengal'. Daar blijven zijn fans op de hoogte van de speelse viervoeter met zijn schitterende luipaardenprint. Cucicov laat weten bedolven te worden onder de aandacht, nu Belgische en Engelse media over Thor berichten.

De Bengaal is een relatief nieuw kattenras en een kruising van een huiskat met een Bengaalse tijgerkat. Het fotogenieke huisdier combineert het beste van twee werelden: de vacht van een wilde kat, in combinatie met het gedrag van een gewone huiskat. In 1999 werd de Bengaal erkend door de internationale kattenfederatie FIFé. Het enige wild wat Bengalen nog gemeen hebben met hun wilde voorouders is hun intelligentie, nieuwsgierigheid, liefde voor water en natuurlijk hun spectaculaire uiterlijk.

Wie een Bengaal wil aanschaffen moet diep in de buidel tasten. Je telt zo 750 à 1.000 euro neer om er eentje in huis te halen.