Volledig scherm
PREMIUM
Lekker doorwerken omdat je niet gestoord wordt door al die vergaderingen.

Tien redenen waarom het fijn is door te werken in de zomer

VakantieDe wegen zijn rustig, geen geduw bij de treinen en op je werk kom je eindelijk eens toe aan de klussen die normaal blijven liggen. Tien redenen waarom het eigenlijk heel fijn is om door te werken terwijl collega's en de rest van Nederland zomervakantie viert.

Quote

Nu kun je ook een beetje vakantie vieren op je werk

Organisatieadviseur Jacky van de Goor

1) De baas is weg
Dat betekent meer vrijheid. ,,Nu kun je ook een beetje vakantie vieren op je werk'', zegt organisatieadviseur Jacky van de Goor. ,,Speel eens verstoppertje op je werk. Of ga heel hard zingen. Dat is ontspannend, zodat je daarna weer gerichter aan het werk kunt.'' En de baas is uiteindelijk ook blij, want een gelukkige werknemer presteert beter. 

2) Je kunt doorrijden in de spits
Nu de scholen in heel het land dicht zijn, en veel mensen het land uit, heb jij alle ruimte op de snelweg. Er staan een stuk minder files. In de ochtend staan auto's over hooguit 25 kilometer vast, in de avond staat er zo'n 50 kilometer. ,,Normaal telt de spits altijd minimaal 200 kilometer file. En met slecht weer halen we zonder blikken of blozen 300, 400 kilometer. Daar is nu niks van over", zegt Frank Boer van de Verkeersinformatiedienst. Geniet er nog maar even van, want in oktober begint het fileseizoen weer.

3) Je kunt laten zien wat je nog meer in je mars hebt 
Je collega met territoriumdrift is weg, dus kun je ongestoord zijn of haar werk eens uitproberen. Zo laat je zien wat je allemaal kunt en zelf inspiratie opdoen. ,,De zomer is hét moment om te kijken waar je gelukkig van wordt en hoe je je talent en kwaliteiten het beste in kunt zetten'', zegt Van de Goor. ,,Normaal is het zo druk dat je geen tijd hebt om daar bij stil te staan. In de zomer heb je de kans om dingen anders te doen en vaste patronen te doorbreken.''