Volledig scherm
Foto ter illustratie: een schuur vol scharrelkippen. © anp

Tienduizenden kippen dood bij brand in Gelderse schuur

UpdateBij een brand in een bedrijf in Buurmalsen zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag zo'n 38.000 kippen om het leven gekomen. Dat meldt de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid.

Het vuur woedde volgens de veiligheidsregio in twee schuren. De gebouwen stonden volledig in brand. Brandweerlieden konden voorkomen dat het vuur oversloeg naar een andere schuur en een woonhuis in de omgeving. Het zou gaan om een bedrijf dat scharrelkippen houdt voor de eieren.

Bij de brand kwam ook asbest vrij, maar dat zou alleen op het terrein van het bedrijf liggen. Brandweerlieden hebben het vuur inmiddels onder controle. Uit onderzoek moet blijken wat de oorzaak is van de brand.

  1. VN-missie in Congo besmeurd door verkrachtingen en misbruik

    VN-missie in Congo besmeurd door verkrachtingen en misbruik

    De Verenigde Naties staan voor vrede en veiligheid. Althans, dat is de instelling van de organisatie. Toch zijn er in de afgelopen 12 jaar 2.000 klachten ingediend over seksueel misbruik en uitbuiting door leden van de VN- vredesmacht tijdens missies over de hele wereld. Een groot deel van die klachten, 700, is afkomstig uit Congo, waar de grootste vredesmacht van de VN zo'n 840 miljoen euro per jaar kost. Dat blijkt uit onderzoek van persbureau AP.