Volledig scherm
PvdA-leider Diederik Samsom © ANP

Timmermans steunt Samsom als lijsttrekker

EU-commissaris Frans Timmermans wil dat Diederik Samsom zijn partij opnieuw aanvoert bij de komende Tweede Kamerverkiezingen. Samsoms rivaal in de lijsttrekkersverkiezing, vicepremier Lodewijk Asscher is ook een uitstekende kandidaat, maar er is geen reden Samsom niet weer het vertrouwen te gunnen, zei Timmermans vandaag in het radioprogramma Kamerbreed.

Volledig scherm
Frans Timmermans © ANP

De PvdA-coryfee maakte van de gelegenheid gebruik de oppositiepartijen, die voorlopig het alsnog ratificeren van het associatieverdrag met Oekraïne blokkeren, nog eens op te roepen hun ,,verantwoordelijkheid'' te nemen.

De oppositie moet zich uitspreken en niet blijven wijzen naar de Europese Unie, die eerst met een aanbod zou moeten komen. ,,Zo werkt het hier niet'', aldus Timmermans. Timmermans gaf vooral het CDA, waarvan hij de positie ,,het minst van al'' begrijpt, een veeg uit de pan.

  1. Amerika klaagt YouTubers aan voor ‘gepland’ bezoek aan verboden militaire basis Area 51

    Amerika klaagt YouTubers aan voor ‘gepland’ bezoek aan verboden militaire basis Area 51

    YouTubers Ties Granzier (20) en Govert Sweep (21), die in Amerika werden opgepakt omdat ze de militaire basis Area 51 betraden, zijn aangeklaagd voor het binnentreden van verboden terrein. Justitie verdenkt hen ervan dat bewust gepland te hebben in overleg met anderen. Op zo'n daad van grote burgerlijke ongehoorzaamheid staat maximaal een jaar cel. De mannen verschijnen morgen voor de rechter.