Volledig scherm
© Shutterstock

Topkok geeft tips om verspilling tegen te gaan

We zijn wat we eten, dus wat we eten moet veilig zijn en van hoge kwaliteit, vindt Heinz Beck. Zijn restaurant La Pergola heeft drie sterren van Michelin en voor The Food and Agriculture Organization (FAO) vertelt hij hoe je voedselverspilling kunt tegengaan.

Sommige tips zullen veel mensen bekend in de oren klinken: ga niet naar de markt met een hongergevoel. Ook legt Heinz de nadruk op het maken van een plan: hoeveel eiwitten, groenten, fruit, koolhydraten heb je nodig. En koop dan alleen de hoeveelheden die je nodig hebt, niet meer.

Een andere manier om voedsel goed te  houden: sla je boodschappen op in speciale containers voor vis, fruit, groenten, vlees en zo verder. Op die manier kunnen voedingsmiddelen elkaar niet 'verontreinigen'. 

In Nederland zijn er veel sites die aandacht besteden aan het tegengaan van voedselverspilling, zoals Natuur en Milieu en het Voedingscentrum.

poll

Wat heeft jouw voorkeur?

  • Italiaans diner in restaurantje (67%)
  • All-inclusive buffet met ruime keuze (22%)
  • Om het even (10%)
15309 stemmen