Volledig scherm
© EPA

Treinstation Rome afgesloten voor man met speelgoedgeweer

Een ongeveer 40-jarige man heeft maandagavond op het centrale station van Rome voor hevige paniek gezorgd. Hij wandelde met een bedrieglijk goed lijkend speelgoedgeweer door de enorme hal.

Volledig scherm
© EPA
Volledig scherm
© AFP

De politie ontruimde het station, grendelde het af en ging in het station en de omgeving ervan op zoek naar de terrorist in spe, zoals hij werd beschouwd. Er werd ontdekt dat hij in een trein was gestapt.

In de plaats Anagni, circa 50 kilometer van Rome, werd hij door de spoorwegpolitie uit de trein gehaald, aldus de krant La Repubblica. De man zou in de war zijn geweest. Hij heeft verklaard dat het geweer een cadeau voor zijn zoontje was.

Geweer
La Repubblica toonde foto's van bewakingscamera's waarop de man, gekleed in een blauw jack, een geweer in zijn rechterhand houdt. Een bericht dat elders in het immense stationsgebouw een verdacht pakket was gezien, werd niet bevestigd.

De politie in de Italiaanse hoofdstad is momenteel in hoge staat van paraatheid vanwege het bezoek dat de Iraanse president Rohani aan Rome brengt. De Iraanse delegatie verbleef op het moment van de ontruiming elders in de stad.

  1. HAK voert als eerste voedselfabrikant Nutri-Score in: ‘waar wachten we nog op?’

    HAK voert als eerste voedselfa­bri­kant Nu­tri-Sco­re in: ‘waar wachten we nog op?’

    Als eerste in Nederland voert groentefabrikant HAK het voedselkeuzelogo Nutri-Score in. Of het nu een pot appelmoes, doperwtjes, kersen of rode kool is, de etiketten van de HAK-producten worden vanaf 1 september voorzien van het nieuwe logo dat aan de hand van kleuren en lettercodes aangeeft hoe gezond drinken of eten is. Timo Hoogeboom, algemeen directeur van HAK, legt uit waarom zijn bedrijf het voortouw neemt.