Volledig scherm
Ken Blackwell © AP

Trump kiest omstreden adviseur: 'Homoseksualiteit is een keuze'

De aankomende Amerikaanse president Donald Trump heeft Ken Blackwell aangesteld als adviseur voor binnenlands beleid. De bestuurder van Ohio is omstreden vanwege zijn openlijke afwijzing van homoseksualiteit. ,,Homoseksualiteit is een keuze die je kunt veranderen'', zei hij eerder. Zijn benoeming kan rekenen op flink wat weerstand.

De 68-jarige Blackwell is afkomstig uit Ohio, waar hij ooit - tevergeefs - gouverneur trachtte te worden. Hij verloor de verkiezingsstrijd kansloos, maar schopte het wel tot bestuurder van de staat.

Blackwell is een belangrijk lid van de Family Research Council, een organisatie die bekendstaat om haar strikte afwijzing van homo's, lesbische vrouwen, biseksuelen en transgenders (de zogenoemde LGBT-groep).

Door de afwijzing van LGBT en zijn uitspraak dat homoseksualiteit te veranderen is, bevindt de nieuwe adviseur zich al direct in conflict met een uitspraak van het Hooggerechtshof in de VS. Dat bepaalde dat seksuele geaardheid 'een niet te veranderen natuur is', meldt The Guardian.