Volledig scherm
© ANP

Twee kleine aardbevingen in Groningen

Afgelopen nacht hebben zich in de bodem van de provincie Groningen twee bevingen voorgedaan. De seismografische dienst van het KNMI heeft om 01.12 uur en om 01.57 uur schokken geregistreerd met een kracht van respectievelijk 1.9 en 2.2.

De bevingen deden zich voor nabij Wirdum, op een diepte van 3 kilometer (zie kaartje hieronder). Schademeldingen zijn er vooralsnog niet, wel melden inwoners van het gebied op social media trillingen te hebben gevoeld.

Bevingen in Groningen doen zich bijna altijd voor op een diepte van 3 kilometer. Dat houdt verband met de gaswinning in het gebied. In oktober registreerde de seismografische dienst van het KNMI acht schokken variërend van 0,3 tot en met 1,5 op de schaal van Richter.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. IJskoude nachten op komst, maar helaas: ‘Sneeuw bederft schaatspret’

    IJskoude nachten op komst, maar helaas: ‘Sneeuw bederft schaats­pret’

    Er komen een paar ijskoude, windstille nachten aan. Dikke ijsvloeren gegarandeerd, zou je zeggen. Wilfred Janssen van Weerplaza helpt natuurijsliefhebbers uit de droom: ,,De sneeuw van vandaag heeft het feestje voor schaatsers verpest.” Morgen valt uit dikke bewolking soms nog een vlok sneeuw, in de kustgebieden is een winterse bui mogelijk. Het wordt -1 tot 2 graden. Donderdag start zeer koud met lokaal strenge vorst.