Volledig scherm
Majo in zijn eigen onderkomen © epa

Uitgebroken leeuw Leipzig neergeschoten

Een van de uitgebroken leeuwen in de dierentuin van Leipzig is afgeschoten. De ander kon teruggedrongen worden in zijn hok. De directeur van de dierentuin spreekt van 'droevige omstandigheden', maar zegt geen andere keuze te hebben gehad. Eerder op de dag wisten de twee leeuwen te ontsnappen uit hun onderkomen. Er zijn geen bezoekers in het park.

De directeur van het park, Jörg Junhold, spreekt van een trieste dag. ,,Dit is zeer treurig en dit was ook zeker niet de bedoeling. Maar in dit geval ging de veiligheid van mensen voor.'' Er werd eerst geprobeerd de leeuw te verdoven, maar dat mislukte.

Bezoekers
De anderhalf jaar oude leeuwen Majo en Motshegetsi namen vanmorgen ineens de benen. Volgens woordvoerder Maria Seagebarth waren er geen bezoekers in het park omdat de dierentuin nog niet open was. Niemand is in gevaar. Volgens de woordvoerder konden de leeuwen niet buiten de dierentuin komen. Voor de deur van de dierentuin vormden zich lane rijen. Met name schoolklassen hadden zich vandaag verheugd op een bezoekje.

De beide leeuwen waren pas sinds augustus dit jaar in Leipzig. Op 20 september werden ze nog trots gepresenteerd aan de bezoekers van de dierentuin.

1913
Leipzig heeft een verleden met leeuwen. In 1913 ontsnapten zes leeuwen nadat ze tijdens een feest tentoon werden gesteld. Tijdens een intensieve jacht op de wilde beesten werden ze allemaal doodgeschoten.


Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement