Aangeboden door DAGJEWELLNESS.NL
Advertentie
'Aangeboden door...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciële afdeling van DPG Media. De journalisten van het AD zijn hier niet bij betrokken.
Volledig scherm
© DAGJEWELLNESS.NL

Van 0 tot zen in 7 stappen

DAGJEWELLNESS.NLAls je een dag doorbrengt in een wellnessresort, zet je de drukte in je leven even op pauze. Aan het einde van je bezoek stap je helemaal relaxed weer naar buiten. Onze minihandleiding: van 0 tot zen in 7 stappen.

1. Voorpret

Al vanaf dat je samen met je ‘partner in crime’ een reservering hebt gemaakt bij het wellnessresort van jullie keuze, begint de voorpret. Hoe druk je het ook hebt, je weet: dan hoef ik een hele dag even he-le-maal niets. Alleen relaxen en bijkletsen met die goede vriendin, of je eigen partner. Houd je van lezen en kom je daar nooit aan toe? Stop dan alvast een goed boek in je saunatas, dan kun je je daar alvast op verheugen. Wil je je dag in luxe doorbrengen? Dan kun je aanvullend op je sauna-entree alvast een massage, wellnessritueel of beautybehandeling reserveren. Kijk op de website van jouw wellnessresort voor het aanbod.

2. Omkleden en douchen

In het resort meld je je met de reservering bij de balie. Daar krijg je een bandje om je kast of locker mee te bedienen. Nadat je je hebt omgekleed en je badjas hebt aangedaan, loop je eerst richting de warme douches. Het nemen van een douche is verplicht, zodat iedereen schoon en fris het complex binnengaat.

Volledig scherm
© DAGJEWELLNESS.NL

3. Voetenbad, stoombad en sauna

Een saunabezoek begint altijd met een warm voetenbad. Dat werkt ontspannend. Niet alleen voor de voeten trouwens: het hele lichaam kan zo rustig wennen aan de warmte. Na het voetenbad is het stoombad een goed idee. Dit is niet zo warm als een droge sauna en door de stoom gaan poriën gemakkelijker open. Het is een goede voorbereiding voor het echte werk. Als je wilt, kun je hierna een droge sauna kiezen. Er zijn sauna’s met verschillende thema’s en temperaturen. Ben je ervaren, dan weet je al wat je prettig vindt. Ben je voor het eerst, kies dan een sauna met een relatief lagere temperatuur, bijvoorbeeld 65 of 75 graden. Na de sauna koel je af. Dit kun je op verschillende manieren doen: koud douchen, in een ijsgrot, onder een neveldouche of – voor die hards – een dip in het ijskoude dompelbad…

4. Uit eten in je badjas

Alle wellnessresorts hebben een restaurant (soms zelfs meerdere) en vaak een terras. Het dragen van een badjas is verplicht. Of je nu een dagje uit bent en je wilt laten verwennen met (ijs)koffie of thee met gebak, of je wilt lunchen met een gezonde salade en een smoothie: de keuze is aan jou. Er is altijd een uitgebreide lunch- en dinerkaart.

5. Bijzondere rituelen

Volledig scherm
© DAGJEWELLNESS.NL

Je kunt in de sauna kennismaken met bijzondere rituelen. Zo kun je een TREATMENTS® geurenreis meemaken, dat is een opgieting met heerlijke TREATMENTS® geuren. Bij een klankschaalsessie zorgen de trillingen van een klankschaal voor extra ontspanning. En boek je zestig minuten Snoezelen, dan plof je neer op een van de comfortabele ligbanken, waar al je zintuigen worden geprikkeld met onder meer muziek, lekkere geuren en gezicht-, voet, - en handmassages. Een heel fijne manier om je wellnessdag nog relaxter te maken.

6. Nog een rondje?

Ga vervolgens voor nog een ronde: als je tussendoor voldoende water drinkt en rust neemt, kun je meerdere keren per dag een saunarondje maken.

Volledig scherm
© DAGJEWELLNESS.NL

7. Nagenieten

Heb je een fijne dag gehad? Als je wilt, kun je een van de TREATMENTS®-producten die gebruikt worden voor de rituelen in de sauna, aanschaffen voor een relaxmoment in je eigen badkamer. Hoe dan ook: na een dag wellness stap je uitgerust, ontspannen en met een stralende huid weer naar buiten.

Meer weten? Kijk op dagjewellness.nl