Volledig scherm
© ap

'Vechtende' dinosaurussen te koop aangeboden

De 'Montana Dueling Dinosaurs' zijn te koop. Vandaag worden de versteende resten van de twee dinosaurussen die met elkaar in gevecht zijn geveild. Ze moeten tussen de zeven en negen miljoen dollar opleveren. Dat meldt AP.

Volledig scherm
© ap
Volledig scherm
Clayton Phipps. © ap
Volledig scherm
© ap
Volledig scherm
© ap

Het was Clayton Phipps die de fossielen in 2006 in een rots in het Amerikaanse Montana vond. Na drie maanden hakken en bikkelen, ontdekte de amateur-paleontoloog twee versteende skeletten, een van een carnivoor en een van een herbivoor. De staarten van beide beesten raken elkaar. Een ingedeukte schedel en een tand in een van de dinosauriërs wezen volgens Phipps op een dodelijk gevecht. De beesten werden tot 'Montana Dueling Dinosaurs' gedoopt.

'Ik ben slechts een gelukkige man die toevallig deze fossielen vond', zegt Phipps.

De fossielen worden vandaag geveild door veilinghuis Bonhams in New York. Zij zijn door Phipps en de eigenaren van het land waar zij gevonden zijn te koop aangeboden.

Recordbedrag
Volgens AP is het de vraag of een museum aan de vraagprijs kan voldoen. Het veilingsrecord van een dinosaurusfossiel is nu nog 8,36 miljoen dollar. Het werd in oktober 1997 betaald voor een skelet van een Tyrannosaurus rex. De dino, 'Sue' genoemd, is tegenwoordig te bezichtigen in het Field Museum in Chicago.

Volledig scherm
© ap
Volledig scherm
© ap
Volledig scherm
© ap