Volledig scherm
Roland Kahn van Coolcat en ondernemers Jaco Scheffers en oud HEMA-topman Ronald van Zetten hebben zich verenigd om de webwinkel nieuw leven in te blazen.

V&D gaat verder als webwinkel

Het failliete V&D krijgt tóch een doorstart onder Roland Kahn. De Coolcat-baas heeft de rechten op de naam gekocht en wil zo snel mogelijk een webwinkel lanceren.

Dat melden de curatoren vanmorgen in een persbericht. Een koopprijs is niet bekend gemaakt. Kahn van Coolcat is niet de enige koper, ook ondernemers Jaco Scheffers en oud HEMA-topman Ronald van Zetten doen mee. Samen hebben zij zich verenigd in Retail Ventures Holding BV.

Van Zetten krijgt de operationele leiding en moet het nieuwe V&D in de markt zetten en een aantrekkelijk format ervan maken.

,,Ik ben blij en trots dat ik samen met mijn collega-ondernemers Roland Kahn en Jaco Scheffers het roemruchte V&D en alles wat daarbij hoort een nieuw leven mag helpen geven," laat Van Zetten weten. ,,We zijn vol plannen om V&D weer een sterk en gezond merk van alle Nederlandse consumenten te maken. In eerste instantie online, maar op termijn wellicht ook weer in het straatbeeld."

Volledig scherm
Roland Kahn probeerde eerder al Vroom en Dreesmann inclusief de panden over te nemen, maar verhuurders en banken werkten onvoldoende mee. © ANP

Wanneer V&D als webwinkel lanceert, is nog onduidelijk maar het streven is zo spoedig mogelijk.

Failliet
Nederlands' oudste warenhuisketen V&D moest eind vorig jaar surseance van betaling aanvragen en ging afgelopen februari failliet. Een overname van de ruim zestig warenhuizen door Cool Investments van Roland Kahn faalde uiteindelijk en andere serieuze kandidaten waren er niet. De losse La Place-vestigingen gingen naar Jumbo.

Inmiddels is Hudson's Bay in het gat gestapt dat V&D openlaat. De Canadezen willen vanaf zomer 2017 in zeker twintig binnensteden hun warenhuizen openen. Momenteel zijn al diverse huurcontracten gesloten, met andere verhuurders wordt gepraat.

Volledig scherm
ex-HEMA baas Ronald van Zetten moet de naam Vroom en Dreesmann weer terugbrengen in de Nederlandse retail © ANP