REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Verdachten misluke aanslag Thalys weer op vrije voeten

UpdateIn het onderzoek naar de mislukte aanslag die vorige zomer plaatsvond op de Thalys, zijn in Brussel zes huiszoekingen uitgevoerd. Dat heeft het federaal parket meegedeeld. Er werden zes mensen opgepakt, maar zij werden na verhoor weer vrijgelaten.

 1. Willem Engel weigert schadevergoeding aan topviroloog na opnieuw verloren rechtszaak

  Willem Engel weigert schadever­goe­ding aan topviro­loog na opnieuw verloren rechtszaak

  Viruswaarheid-voorman Willem Engel heeft ook een tweede rechtszaak tegen de bekende Belgische viroloog Marc Van Ranst verloren. De rechtbank in Mechelen sprak Van Ranst vanochtend vrij van laster. Engel moet de uitgesproken hoogleraar bovendien duizenden euro’s schadevergoeding betalen. Het geld gaat naar een goed doel, zegt Van Ranst tegen deze site. ,,Mogelijk vaccinatiegericht, maar daar moet ik nog goed over nadenken.” Engel laat desgevraagd weten de schadevergoeding niet te betalen, hij gaat in hoger beroep.
 2. Belgische kinderboekenschrijfster (50) overlijdt aan kanker, tien dagen na diagnose
  PREMIUM

  Belgische kinderboe­ken­schrijf­ster (50) overlijdt aan kanker, tien dagen na diagnose

  Kinderboekenschrijfster Mieke Goethals (50) is overleden. Amper anderhalve week geleden kreeg de interieurarchitecte en grafisch ontwerpster uit het Belgische Gits te horen dat ze kanker had en dat er geen kans was op herstel. ,,Ik hou van het leven. Helaas eindigt het mijne binnen één tot twee weken”, schreef ze op sociale media. Haar laatste dagen bracht ze door bij haar man en kinderen.