Volledig scherm
De verwaarloosde hond uit de Van Goghstraat in Den Haag. © Politie-eenheid Den Haag

Verwaarloosde huisdieren in beslag genomen

De dierenpolitie heeft gisteren in Den Haag een hond en twee katten in beslag genomen die zwaar verwaarloosd bleken te zijn.

De beestjes leefden in een woning aan de Van Goghstraat. De dierenpolitie kwam in actie na een tip via nummer 144, waar dierenmishandeling gemeld kan worden.

De ernstig vermagerde hond (foto) die in de woning werd aangetroffen, is volgens de politie vermoedelijk al enkele maanden niet meer buiten de woning geweest op het balkon na. Het dier is een kruising tussen een Argentijnse dog en een Amerikaanse stafford.

Sterk vermagerd
Eén van de twee katten was eveneens sterk vermagerd. De algehele gezondheid van de katten liet te wensen over. Hun temperatuur was te hoog, ze hadden een onverzorgde, vette vacht, geen snorharen en te korte nagels. De politie onderzoekt de zaak.

Afgelopen vrijdag nam de politie in de hofstad ook al huisdieren in beslag die niet goed werden verzorgd. In de Mijtensstraat troffen agenten in een zwaar vervuilde woning vol uitwerpselen twee honden aan die er slecht aan toe waren.

Ze hadden geen drinkwater en ze zaten onder de littekens, waardoor de verdenking bestaat dat de honden ook werden mishandeld. De honden verblijven inmiddels in een opvang. De 24-jarige eigenaar heeft een proces-verbaal in de handen gedrukt gekregen.