Het huis van de familie van Moly (12) op het Bengalese eiland Bhola is verloren gegaan door overstromingen. Bangladesh is een van de meeste kwetsbare landen bij klimaatverandering (archieffoto).
Volledig scherm
Het huis van de familie van Moly (12) op het Bengalese eiland Bhola is verloren gegaan door overstromingen. Bangladesh is een van de meeste kwetsbare landen bij klimaatverandering (archieffoto). © AP

Vooral arme landen dupe van klimaatverandering, bij ons minder extreem weer

De rijke landen zullen in de toekomst minder merken van temperatuurschommelingen. Juist in tropische landen, die vaak te arm zijn om zich te wapenen tegen klimaatverandering, neemt het extreme weer toe. 

  1. Zeven huizen onbewoonbaar na grote brand Arnhem, nablussen kan nog uren duren
    met video

    Zeven huizen onbewoon­baar na grote brand Arnhem, nablussen kan nog uren duren

    Zeven woningen in de De Wiltstraat in Arnhem zijn voorlopig onbewoonbaar na de grote brand die dinsdagmorgen vroeg uitbrak in de wijk Sint Marten. Twee huizen zijn volgens de brandweer volledig verwoest en de vijf andere huizen hebben zeer zware schade opgelopen. De ongeveer honderd bewoners van een huizenblok dat wegens de brand ontruimd moest worden mogen in de loop van dinsdagavond weer naar huis, maar de zeven panden blijven voorlopig gesloten, aldus de gemeente. De basisschool in de wijk gaat woensdag weer open.