Vrouw heeft Bengaalse tijgers als huisdier

De Amerikaanse Janice Haley vertroetelt in Florida twee Bengaalse tijgers als normale, tamme huisdieren. Ze geeft haar oogappels met de hand eten, aait en knuffelt de beestjes.

Het mannetje Saber valt zelfs in slaap terwijl hij op haar vinger sabbelt. Janice en haar echtgenoot David werken de klok rond om voor de dieren te zorgen, hun hele inkomen gaat op aan de voeding en de verzorging van de tijgers. De roofdieren krijgen drie keer per dag eten en hun kooien moeten verschillende keren per dag gereinigd worden.

20 jaar geleden zag Janice een advertentie voor een trainingscursus voor tijgers in de lokale krant. Twee jaar later nam ze haar eerste exemplaar in huis. In 2002 kocht ze Janda.

Toen haar eerste tijger in 2007 stierf, werd de de kleine Saber, toen nog maar twee weken oud in het gezin opgenomen. 'De dieren zien mij als hun moeder, ze zijn mijn viervoetige, zachte kinderen. We hebben een erg speciale band. Saber en Janda laten me op kusjes op hun neus geven. Ik knuffel ze vaak. Aan het einde van de dag ga ik met de tijgers liggen om ze te helpen slapen.'

Kooi
Niet iedereen vindt het normaal dat Janice twee gevaarlijke dieren in haar tuin verzorgt. 'Een kooi is niet de ideale plaats voor een tijger om in te leven. Maar nu kunnen de dieren ook niet meer overleven in het wild. Als tijgers nu niet in kooien gekweekt worden, zullen er geen wilde exemplaren meer overblijven. Onze missie hier is om de mensen dichter bij de tijgers te brengen, om een band op te bouwen en de wilde tijgers te redden voor het te laat is.'