Volledig scherm
© ANP

VVD'er Fred Teeven verlaat de politiek

VVD'er Fred Teeven verlaat de politiek. Hij keert na de verkiezingen van maart 2017 niet meer terug in de Tweede Kamer, laat hij vanochtend in een verklaring weten. ,,Ik ben nu 11 jaar actief geweest in de landelijke politiek. Ruim zes jaar als Kamerlid en ruim vier jaar als staatssecretaris. Dat was een mooie tijd."

Teeven zegt er niet op uit te zijn om als bewindspersoon terug te keren in een volgend kabinet. Teeven trad in maart 2015 samen met minister Ivo Opstelten (eveneens VVD) af vanwege de bonnetjesaffaire rond crimineel Cees H. Hij keerde daarna terug in de Tweede Kamer en houdt zich daar bezig met defensie en buitenlandse handel.

Oud-officier
Zijn politieke carrière begon oud-officier van justitie Teeven bij Leefbaar Nederland. Hij volgde Pim Fortuyn op als lijsttrekker nadat hij met ruzie bij de partij vertrok. In 2002 kwam Teeven voor Leefbaar in de Tweede Kamer terecht, om een jaar later op te stappen.

In 2006 kwam hij voor de VVD op de lijst voor de parlementsverkiezingen. Vier jaar later werd hij staatssecretaris van Veiligheid en Justitie.

  1. Doodsbedreigingen na bakfietsdrama: Doneerfonds kapt ermee

    Doodsbe­drei­gin­gen na bakfiets­dra­ma: Doneer­fonds kapt ermee

    De eigenaar van Doneerfonds.nl is de afgelopen week overladen met doodsbedreigingen vanwege een valse inzamelingsactie die een paar dagen op zijn website heeft gestaan. Onbekenden dreigden ondernemer Patrick Ho uit Rotterdam iets aan te doen en vertelden hem dat ze zijn pand ‘wel even kwamen verbouwen’. De beheerder is er klaar mee en trekt per direct de stekker uit de site. Overmorgen heeft hij een afspraak bij de politie.