Volledig scherm
Jos van Rey © anp

VVD'er Jos van Rey opnieuw voor rechter na horen strafeis

De van corruptie, verkiezingsfraude en witwassen verdachte policitus Jos van Rey staat dinsdagochtend opnieuw voor de rechter. Vorige week hoorde de VVD'er twee jaar cel tegen zich eisen. ,,Het lijkt erop dat de verdachte is meegesleurd in zijn eigen succes en het gevoel heeft verloren wat wel en niet kan", zei de aanklager. Dinsdag is het woord aan de advocaten.

Quote

Ze hebben niks. Ik heb nooit uit eigen belang gehandeld, nooit! Ik doe niks stiekem

Jos van Rey
Volledig scherm
Jos van Rey samen met zijn advocate Gitte Stevens

Oud-wethouder Van Rey staat bij de rechtbank in Rotterdam terecht voor corruptie, verkiezingsfraude en witwassen. Hij belandde volgens het OM in een wereld van vriendjespolitiek, omkoping en corruptie. Hij misbruikte zijn positie bij een burgemeestersbenoeming en ronselde stemmen bij verkiezingen. De openbaar aanklager eiste vorige week ook drie jaar ontzetting uit een publiek ambt.

,,Dit is te absurd voor woorden'', reageerde Van Rey kwaad op de eis. ,,Ze hebben niks. Ik heb nooit uit eigen belang gehandeld, nooit! Ik doe niks stiekem.''

Geweigerd

De Roermondse gemeenteraad weigerde Van Rey vrijdag aan te stellen binnen een nieuwe gemeentelijke commissie. De raad kon zijn vertrouwen naar eigen zeggen niet uitspreken na de 'actualiteiten' rond Van Rey. Daar wilde de raad verder niet op ingaan. 

Volledig scherm
© anp