anp
Volledig scherm
© anp

VVD-top stuurde aan op vertrek Van der Steur

RECONSTRUCTIEIn de dagen voorafgaand aan z'n vertrek werd de druk op justitieminister Ard van der Steur om te vertrekken al flink opgevoerd. Een deel van de VVD-fractie gaf dinsdag al aan er geen vertrouwen meer in te hebben. Een reconstructie.

 1. Teruglezen: Minister Van der Steur stapt op na bonnetjesaffaire

  Teruglezen: Minister Van der Steur stapt op na bonnetjes­af­fai­re

  Ard van der Steur heeft vanavond ontslag genomen als minister van Veiligheid en Justitie. Dat maakte hij emotioneel bekend tijdens een debat over de Teevendeal. Hij is de derde bewindspersoon van VVD-huize die over de kwestie valt. Nieuwsuur onthulde maandag dat Van der Steur ervoor heeft gezorgd dat cruciale informatie over de deal niet bij de Tweede Kamer belandde. Lees alle ontwikkelingen hieronder terug in ons blog. Het kan even duren voordat het blog volledig is geladen.
 2. ‘Inge uit Holland’ een hit in Gent: met plezier drie kwartier wachten op bloemen
  PREMIUM

  ‘Inge uit Holland’ een hit in Gent: met plezier drie kwartier wachten op bloemen

  Elke week opnieuw staat er op zaterdag één lange rij op de Gentse Bloemenmarkt op de Kouter: bij ‘dat meisje onder de paraplu’. Dat meisje blijkt Inge van Aalst (26) te heten. En ze reist elke week vanuit Katwijk, een autorit van zo'n 2,5 uur. Waarom net haar bloemen zoveel succes hebben? ,,Ze zien eruit alsof je ze zelf in een veld bijeen hebt gezocht”, lacht Van Aalst met een diploma in de rechten.
 1. Argentijn­se beweging wil Alexia of Ariane als koningin: 'Als ze voor Boca is, is ze welkom'
  Play

  Argentijn­se beweging wil Alexia of Ariane als koningin: 'Als ze voor Boca is, is ze welkom'

 2. Wat vieren we eigenlijk op Hemelvaartsdag?
  Play

  Wat vieren we eigenlijk op Hemel­vaarts­dag?