Volledig scherm
© Weight Watchers

Waarom wachten?

Weight Watchers (PARTNERBIJDRAGE)Blijvend afvallen is voor veel vrouwen een mission impossible. Ook met het beste dieet en de meeste wilskracht komt er meestal een moment dat je langzaam weer terugvalt in oude gewoontes. Als je een  gezond gewicht wilt bereiken én vasthouden, heb je dan ook méér nodig dan alleen een dieet.

Heb jij al aan je goede voornemens gedacht? Vorig jaar ging liefst 78 procent van alle Nederlanders daarmee het nieuwe jaar in, blijkt uit onderzoek door het ING Economisch Bureau . Met stip op nummer één van alle populaire voornemens: afvallen. Met name vrouwen gaan ook dit jaar weer massaal voor een maatje minder. Maar het gaat om meer dan het getal op de weegschaal: een leuke spijkerbroek in een kleinere maat en weer met plezier naar foto's van jezelf kijken. Of je wilt gewoon weer een keer goed kunnen slapen, energieker zijn en zo met meer power de dagdoorkomen.

Sleutel tot succes

Simpelweg beginnen is vaak al een uitdaging. Want welk dieet past eigenlijk het best bij jou? De dieettrends volgen elkaar in hoog tempo op. Kies je voor low carb, smoothies, Paleo, een van de vele detox-  of sapkuren of toch een dieet met vastdagen? De succesverhalen vliegen je om de oren. Én de waarschuwingen! Een dieet waar je te snel mee afvalt kan immers leiden tot het bekende jojo-effect en, nog erger, een tekort aan belangrijke voedingsstoffen.

Hier ligt de sleutel tot het succes van Weight Watchers. Weight Watchers helpt mensen al ruim 50 jaar gewicht te verliezen. Daardoor weten ze als geen ander dat blijvend gewichtsverlies méér vereist dan alleen een dieet. Succesvol afvallen steunt bij Weight Watchers op 3 essentiële pijlers: beter eten, meer bewegen en denken in kansen. Met een slim totaalprogramma rond deze pijlers, helpen ze wereldwijd miljoenen mensen een gezond gewicht bereiken én vasthouden.

Hoe je het doet, is aan jou!

Je kunt zelf bepalen hoe je het programma van Weight Watchers volgt. Kies je voor een wekelijks cursusmoment met intensieve begeleiding van een coach, wil je het programma zelfstandig online volgen of doe je liever een combinatie van die twee mogelijkheden?  Je bepaalt het helemaal zelf. Met de vernieuwde gratis app heb je toegang tot de voedingsdatabase waarin alle producten staan met bijbehorende SmartPoints.  En er zijn nog meer handige tools: een persoonlijk eet- en beweegdagboek, een barcode scanner die je helpt gezonde producten in de winkel uit te kiezen. Op de Weight Watchers-community kun je jouw ervaringen delen met andere cusisten. Supermotiverend!

Succes voor iedereen

Vrouwen die graag willen afvallen bedenken vaak vooraf al redenen waarom het toch niet gaat lukken. Ze hebben een hectische baan of een druk sociaal (gezins)leven, krijgen hun man of kinderen toch niet mee, of willen geen afscheid nemen van hun Bourgondische leefstijl. Maar die excuses gaan allemaal niet op bij het Weight Watchers-programma. Dankzij de heel persoonlijke aanpak en slimme hulpmiddelen past het namelijk bij iedereen die die eerste stap durft te zetten.

Je leven wordt dus niet op zijn kop gezet, maar precies op de juiste punten aangepast. Daardoor kun je nog steeds uit eten, en hoef je ook je glas wijn niet te laten staan. Zo kost het minder moeite je nieuwe eetpatroon structureel aan te passen.

Velen gingen je al voor

De komende weken kun je hier de inspirerende verhalen lezen van vijf vrouwen. Van Ineke die met pensioen ging en bang was nog meer kilo's aan te komen tot Elinor die na de zwangerschap van haar tweeling maar liefst 110 kilo woog.  Vijf totaal verschillende vrouwen met allemaal een eigen verhaal.

Ben je nieuwsgierig of enthousiast geworden. Lees dan meteen meer inspirerende succesverhalen en algemene informatie over het Weight Watchers programma.