Volledig scherm
Faissal El Hadji © Marco Okhuizen

Weinig kans én minder geld voor allochtone stagiair

Allochtone studenten komen moeilijker aan een stageplek, moeten meer brieven schrijven en worden slechter betaald.

Quote

Ik was ontzettend gefrus­treerd en teleurge­steld. Ik begreep niet wat ik verkeerd had gedaan

Faissal El Hadji

Khalid of Erik-Jan. Het zijn twee willekeurige namen, maar die namen kunnen net het verschil maken tussen het wel of niet vinden van een stageplek. Eén op de zes allochtone stagiairs wordt gediscrimineerd, blijkt uit onderzoek van stagebemiddelaar StudentenBureau op basis van een peiling onder 1300 studenten.

Verder blijkt ook dat ze meer sollicitatiebrieven moeten versturen dan hun autochtone mede-studenten en ze krijgen minder vaak een stagevergoeding. Als ze die wél krijgen, is die vergoeding gemiddeld 9 euro per maand minder.

Hanneke Versteege van StudentenBureau is behoorlijk ontdaan over de uitkomsten. Het onderzoek is inmiddels voor de negende keer gehouden, maar ditmaal is voor het eerst heel gericht gekeken naar discriminatie van stagiairs. ,,Dit is echt zorgwekkend en onacceptabel," zegt Versteege.

Hoe onrechtvaardig het soms werkt, weet Faissal El Hadji (24). Tijdens zijn mbo-opleiding heeft hij wel vijftig brieven voor een stageplek verstuurd. Tevergeefs. Als hij al een reactie kreeg, was het een afwijzing. Zijn studiegenoten - allemaal autochtone jongeren - haalden wel fluitend een stageplek binnen. ,,Ik was ontzettend gefrustreerd en teleurgesteld. Ik begreep niet wat ik verkeerd had gedaan." Op een gegeven moment werd het hem duidelijk: hoe Nederlands hij ook is - hij is hier geboren, zijn opa was gastarbeider - hij heeft nu eenmaal een Marokkaanse naam en dat werkt in zijn nadeel.

Quote

Ik vind het vervelend als werkgevers een beeld van mij hebben terwijl ze mij niet eens kennen

Faissal El Hadji

Netwerken
Uiteindelijk kon hij dankzij zijn familie die in de bloemen zit in Aalsmeer toch nog op stage. Met die ervaring besloot hij het tijdens zijn hbo-opleiding anders aan te pakken. Hij ging als een gek netwerken en wist uiteindelijk zo een stageplek te krijgen. Nu is hij afgestudeerd in communicatie op het hbo, maar het wil wederom niet erg vlotten.

,,Ik wil dat echt niet alleen gooien op mijn etniciteit. Het is nu eenmaal een lastige tijd en er is veel aanbod van personeel. Maar ik vind het vervelend als werkgevers een beeld van mij hebben terwijl ze mij niet eens kennen."

Dat is volgens Versteege van StudentenBureau precies het probleem: werkgevers laten zich te vaak leiden door een vooroordeel over iemand in plaats van dat ze kijken naar de mens achter de naam.

Campagnes
Wat Versteege betreft zou de overheid veel meer moeten inzetten op campagnes om bedrijven bewust te maken van vooroordelen. En ze zou graag zien dat scholen trainingen geven aan studenten, zodat zij leren netwerken en zo gemakkelijker aan een plek kunnen komen.

Overigens is dit ook een probleem als zij solliciteren voor een 'echte' baan. Op tal van plekken gaan stemmen op om mensen anoniem te laten solliciteren. Sommige gemeenten, waaronder Den Haag en Zwolle, experimenteren hier al mee. Het idee hierachter: niet de naam Khalid of Erik-Jan moet de doorslag geven, maar hun geschiktheid.