Volledig scherm
© Archieffoto Thinkstock

Wolf liep enorme afstand

Een inmiddels overleden wolf blijkt een enorme afstand te hebben afgelegd op zoek naar een eigen territorium. Het dier liep 720 kilometer van de Duitse deelstaat Saksen naar het noorden van Denemarken en stak daarbij snelwegen over en grote wateren. Een wolvenorganisatie in het Duitse Rietschen heeft dat woensdag laten weten.

De wolf overleed in november in het Deense natuurpark Thy in Noord-Jutland. Uit DNA-onderzoek van zijn overblijfselen blijkt dat de wolf waarschijnlijk in 2009 is geboren als lid van een roedel in Saksen. Het was de eerste wolf in 200 jaar die in Denemarken was gesignaleerd.

  1. Washington maakt zich op voor grootste betoging tegen racisme en politiegeweld na dood Floyd
    Wereldwijd demonstraties

    Washington maakt zich op voor grootste betoging tegen racisme en politiege­weld na dood Floyd

    Over de hele wereld demonstreren mensen vandaag op straat om hun ongenoegen te uiten over raciale ongelijkheid en politiegeweld. Aanleiding is de dood van de zwarte Amerikaan George Floyd, die bijna twee weken geleden stierf tijdens een gewelddadige aanhouding door een witte politieagent. Floyds dood bracht niet alleen in de VS, maar ook elders in de wereld grote groepen demonstranten op de been: onder andere in Australië, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en ons land werd vandaag actie gevoerd. In Washington bereidt men zich momenteel voor op voor ‘één van de grootste demonstraties ooit’.