Volledig scherm
Overzicht van de vondst van 2900 kilo in de Waalhaven in Rotterdam. Het gaat om de twee na grootste cocaïnevangst ooit in Rotterdam gedaan. © anp

Zorgen bij politie over hoeveelheden cocaïne

De Nationale Politie maakt zich grote zorgen over de grote hoeveelheden cocaïne die de laatste maanden naar Nederland komen. In de afgelopen tien maanden ontdekten politie, justitie en douane al meer dan 30.000 kilo coke.

Quote

De partijen zijn vaker enorm groot

Wilbert Paulissen, landelijke recherche

De politie spreekt van een mogelijk 'veranderd businessmodel' bij drugskartels uit Colombia, Peru en Bolivia.,,De partijen zijn vaker enorm groot. De vraag is kennelijk toch zeer fors en hoge risico's op onderschepping worden geaccepteerd'', zegt chef van de landelijke recherche Wilbert Paulissen woensdag in De Telegraaf. ,,Het duidt erop dat ze er kennelijk op vertrouwen dat het goed gaat.''

Motorbendes raken volgens de politie ook meer betrokken bij de cokehandel. ,,De eerste leden van Nederlandse chapters van motorclubs in Zuid-Amerika zijn al gesignaleerd'', zegt Maurice Luxembourg van het programma Drugs van de Landelijke Eenheid.

  1. Tien tips voor vrouwelijke ondernemers van girlboss Britt Van Namen

    Tien tips voor vrouwelij­ke onderne­mers van girlboss Britt Van Namen

    Ze is amper 30 jaar oud maar runt al sinds 2014 haar eigen ontwerpbureau. Interieurarchitecte Britt Van Namen is een zogenaamde girlboss die ook graag andere vrouwen wil overtuigen om eigen baas te worden. ,,Ik ben er zeker van dat als de verhalen van vrouwelijke ondernemers vaker in de kijker worden gezet veel meer vrouwen geïnspireerd raken om te ondernemen.” Ze geeft daarom tien tips aan de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws.
  2. Afgeluisterde MH17-gesprekken reiken tot in Kremlin

    Afgeluis­ter­de MH17-gesprekken reiken tot in Kremlin

    De afgeluisterde telefoongesprekken die vanmiddag door het MH17-onderzoeksteam naar buiten zijn gebracht, lijken op directe betrokkenheid van het Kremlin te duiden bij wapenleveranties aan de pro-Russische rebellen in Oekraïne. In een van de gesprekken die het Joint Investigation Team (JIT) vanmiddag afspeelde, is Vladislav Soerkov te horen: hij was twee jaar vice-premier van Rusland en is nog steeds een adviseur van president Poetin.