Prins Gijs loop met zijn adjudanten door een erehaag op het schoolplein.
Volledig scherm
Prins Gijs loop met zijn adjudanten door een erehaag op het schoolplein. © Joop Verstraaten

11-jarige prins Gijs is even de baas op basisschool Breedeweg: ‘Pyjamadag en andersomdag’

GROESBEEK - Het schoolplein van basisschool Breedeweg in Groesbeek stond dinsdagmiddag in het teken van de sleuteloverdracht. 160 leerlingen, leerkrachten en ouders waren daarbij aanwezig. Prins Gijs Coenen (11) is twee dagen lang verantwoordelijk voor het carnavalsplezier. 

Gijs, leerling uit groep 8 van meneer Marc, liep samen met zijn adjudanten Kiki en Hugo door een erehaag van leerlingen naar het podium. Daar stond directeur van de school Frank van Dijk te wachten. Hij feliciteerde Gijs met zijn benoeming en liet hem weten dat hij nu twee dagen lang de baas is op school. 

Meesters en juffen doen ook mee aan pyjamadag

De directeur vroeg zich af op welke wijze Gijs de twee dolle dagen denkt in te gaan vullen. Gijs liet weten dat het woensdag een pyjama- en sloffendag wordt en donderdag een ‘andersomdag’ (kleren achterstevoren, schoenen verkeerdom aan). 

De directeur vroeg of dit ook geldt voor de meesters en juffen, waarop Gijs luid antwoordde: ‘Uiteraard, die moeten het voorbeeld geven’. Nadat Gijs de bos sleutels in ontvangst had genomen vertrok het hele gezelschap weer in polonaise de school in. 

Vrijdagmorgen wordt er carnaval gevierd in verenigingsgebouw De Sleutel, samen met Prins Ummenie de 60e en diverse schlagergroepjes. Iedere klas zal ook een optreden verzorgen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen