Volledig scherm
© Gerard Verschooten

260 kaarsjes branden in Stevenskerk voor overleden kinderen

NIJMEGEN - In de Stevenskerk in Nijmegen zijn zondagavond meer dan 260 kaarsjes aangestoken waarbij de namen werden genoemd van overleden kinderen. En voor die kaarsen kwamen zo'n zeshonderd mensen naar de kerk: vaders, moeders, broers, zussen, ooms, tantes, leerkrachten of vrienden die stilstonden bij het gemis van een kind.

De bijeenkomst werd gehouden in het kader van Wereldlichtjesdag. Op de tweede zondag in december worden wereldwijd kaarsjes aangestoken voor overleden kinderen. In Nijmegen gebeurde dat voor de achtste keer. ,,Ik voelde me gezien en gehoord en niet meer alleen met mijn verdriet. Deze mooie ervaring heeft het afgelopen jaar een helend effect gehad op mij. Zo bijzonder”, zei Yvonne Berkenhagen uit Nijmegen eerder in deze krant over Wereldlichtjesdag in de Stevenskerk.

 1. 't Plein: Tuinvogeltelling
  PREMIUM
  COLUMN

  't Plein: Tuinvogel­tel­ling

  NIJMEGEN - Onlangs las ik in een studie dat door de ruilverkaveling zo'n 80 procent van de akkervogels is verdwenen. Het te open weidelandschap is de oorzaak. Gelukkig las ik tegelijk over de kansen om die vogels weer terug te krijgen. Op de Doornikse Natuurakkers bij Lent waar heggen, struiken, bloemrijke velden en fruitbomen weer een prominente plek hebben gekregen, zijn intussen weer 59 soorten broedvogels gespot. Dit zou de 'gewone boer' toch moeten stimuleren rond zijn akkers ook (weer) zulke échte natuurstroken aan te leggen.
 2. Eerste P-plaatsen voor bakfietsen op Hertogplein als proefproject: ‘Ik wil niet dat klanten een bon krijgen’

  Eerste P-plaat­sen voor bakfietsen op Hertog­plein als proefpro­ject: ‘Ik wil niet dat klanten een bon krijgen’

  NIJMEGEN - Op het brede trottoir van het Hertogplein in Nijmegen zijn drie speciale parkeerplaatsen voor bakfietsen ingericht. In opdracht van de gemeente zijn op de stoep voor speelgoedwinkel De Regenboog vakken gemarkeerd met een bakfietssymbool. Zo kunnen bakfietsbestuurders - onder anderen klanten van de speelgoedshop - hun voertuig kwijt terwijl ze even snel een boodschap doen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen