4D-versie van Aladdin komende dagen al uitverkocht bij Pathé Nijmegen

NIJMEGEN - In de Pathé-bioscoop in Nijmegen-Noord gaat donderdag zaal 8 open, waar als eerste de live-action versie van Disney's Aladdin te zien is. Bezoekers kunnen de film niet alleen bekijken, maar ook voelen en ruiken. Tot en met zondag zijn alle vertoningen al uitverkocht.

Pathé Nijmegen is de zesde bioscoop in Nederland met een zaal die 4DX-technologie heeft. De afgelopen maanden werd een speciale zaal ingericht met 92 stoelen en twee rolstoelplekken. Op die laatste twee doen alle effecten het ook, alleen de stoelen bewegen en trillen niet. 

Toeslag van 7 euro

Woensdag konden bezoekers van de ‘gewone’ Aladdin gratis ‘proeven’ van de 4DX-versie. Vanaf donderdag geldt een toeslag van 7 euro, plus nog eens 1,50 voor een 3D-bril. Dat maakt de bezoekers voorlopig niet uit: tot en met het weekeinde zijn alle voorstellingen uitverkocht. De komende maanden worden Godzilla en The Lion King verwacht.

Quote

We zitten op een motor en het is geen laf zondagmid­dag­rit­je

Geert Willems, Verslaggever in de 4DX-bioscoop

Trailer dwars op de weg

De Gelderlander-verslaggever Geert Willems was één van de eerste bezoekers woensdag. Hij beschrijft hoe het voelt om 4DX te kijken: ‘Eerst volgt de introductie van 4DX-techniek en de stoelen beginnen meteen te trillen, te kantelen en te schokken. De wind waait door de haren. We zitten dan ook op een motor en het is geen laf zondagmiddagritje. 

Het gaat hard want blijkbaar worden we achtervolgd. En dan staat er plots een lange vrachtwagentrailer op de weg. Daar moeten we met schuivende motor onderdoor. Oké, we zijn een half minuutje onderweg en al helemaal warm.

Je ruikt de Arabische soek

Naadloos gaat het dan over naar de Arabische wereld van Aladdin. We zitten op een boot, de stoelen deinen mee, de wind waait. In de verte komt de markt in beeld, en geuren van de soek dringen de neus binnen. Een levensgrote tijger wandelt in beeld, levensecht ook en dichtbij want 3D.

Plots draait hij zich om en haalt uit met zijn klauw naar de zaal. Voelen we daar iets in ons gezicht? Iedereen deinst terug, een enkeling gilt het uit. Pretpark Pathé is geopend, en we wanen ons in het Fata Morgana van de Efteling. maar dan echter. 

Volledig scherm
Verslaggever Geert Willems tijdens de 4DX-versie van Aladdin. © Bert Beelen
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen