Volledig scherm
Het exterieur van de rechtbank in Den Bosch. © ANP

70 dagen cel voor 17-jarige Marokkaanse veelpleger die beveiliger Coop in kruis schopt

DEN BOSCH/NIJMEGEN - Zwaaiend met een fles slaat een 17-jarige Marokkaan op 26 oktober 2018 een beveiliger van de Coop aan de Molenstraat in Nijmegen in het gezicht en in het kruis. Het slachtoffer heeft de verdachte even daarvoor betrapt op het stelen van twee flessen wodka en meerdere bierflesjes uit de supermarkt. De rechter in Den Bosch heeft hem nu veroordeeld tot 70 dagen jeugddetentie.

De jongen liep die bewuste dag ook met een gestolen creditcard, bankpas en ov-chipkaart op zak. 

Agenten verhoorden de verdachte de volgende dag op het politiebureau in Nijmegen. Daarbij ging de verdachte volledig door het lint. Hij sloeg tegen de telefoon in de ophoudkamer, schreeuwde tegen de verhoorder en stribbelde hevig tegen toen een agent hem onder controle probeerde te krijgen.

De rechtbank vond dat de jongen ‘minachting’ toonde voor ‘andermans eigendom’. De rechters wezen ook op de agressieve houding van de verdachte tijdens de worsteling met de beveiliger en later bij zijn aanhouding.

Negen misdrijven

De Marokkaan kwam op 24 september 2018 aan in Nederland. Hij pleegde sindsdien al ‘negen misdrijven’. Volgens de rechtbank gaat het daarbij voornamelijk om ‘vermogensdelicten’. De jongen is al voor vijf van deze misdrijven veroordeeld. 

De verdachte spreekt geen woord Nederlands en kan daarom geen taakstraf uitvoeren. Een boete is ook geen optie omdat de Marokkaan geen ‘vast legaal inkomen’ heeft. Daarom werd het dus 70 dagen jeugddetentie.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen