Loetje Janssen uit de Kolping op zijn niet rokende maar wel stinkende brommer op de Grote Markt. Hij liet eerder weten tegen het brommerverbod te zijn. ,,Klote. Al begrijp ik het verbod wel. Die oude brommertjes stinken de pan uit. Ken nooit goed voor ‘t milieu zijn. Maar de paar spaarcenten die ik heb, dok ik liever niet voor een elektrische scooter. Dan doe ik de kluskist in de toekomst wel achterop de fiets.”
Volledig scherm
Loetje Janssen uit de Kolping op zijn niet rokende maar wel stinkende brommer op de Grote Markt. Hij liet eerder weten tegen het brommerverbod te zijn. ,,Klote. Al begrijp ik het verbod wel. Die oude brommertjes stinken de pan uit. Ken nooit goed voor ‘t milieu zijn. Maar de paar spaarcenten die ik heb, dok ik liever niet voor een elektrische scooter. Dan doe ik de kluskist in de toekomst wel achterop de fiets.” © Gerard Verschooten

800 euro voor wie in Nijmegen zijn vervuilende brommer inruilt voor een elektrische

NIJMEGEN - 400 euro sloopvergoeding voor elke brom- of snorfiets met benzinemotor van voor 2011 die in Nijmegen rondrijdt. En maximaal 400 euro extra voor wie meteen een nieuw elektrisch exemplaar aanschaft. De gemeente Nijmegen maakt met deze subsidies serieus werk van het zorgen voor schonere lucht in de stad.

0 reacties

 1. 1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee
  PREMIUM

  1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee

  Je loopt een drukke ruimte binnen. Zeg, een stationshal of een beurs. Wanneer een andere bezoeker nadert, verschijnt er plotseling een blauwe streep op de vloer. Komt die persoon binnen de 1,5 meter afstand, dan komen er kronkels in de lijn. Als de afstand weer 1,5 meter is, trekt de lijn recht. Kunstenaar Jólan van der Wiel ontwikkelde het idee met Nick Verstand. In innovatiecentrum Civon in Ulft is inmiddels een werkende versie van het ‘smart distancing system’ te zien.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Dr. Fauci voelt zich 'bevrijd' nu hij met president Biden werkt
  Play

  Dr. Fauci voelt zich 'bevrijd' nu hij met president Biden werkt

 2. Dit was Nederland vandaag: vrijdag 22 januari
  Play

  Dit was Nederland vandaag: vrijdag 22 januari