Volledig scherm
PREMIUM
Op verschillende plekken werden stukken kunstgras uit het voetbalveld gesneden. © Joop Verstraaten

Achilles’29: gaten in kunstgras gesneden en lichtmasten onklaar gemaakt

Een nieuw hoofdstuk in de soap rond de Groesbeekse voetbalclub Achilles’29: grote stukken kunstgras zijn uit het hoofdveld gesneden en de lichtmasten zijn onklaar gemaakt. Dat alles kennelijk om te voorkomen dat voetballers er nog gebruik van maken.

Ook zijn er rond het terrein, eigendom van de familie Derks, nieuwe hekken geplaatst om de toegang af te sluiten. De familie, in een slepend conflict met Achilles’29 verwikkeld, heeft het complex tot verboden terrein verklaard.

Quote

Hier hebben wij ons dan 50 jaar dag en nacht voor uitge­sloofd.

Vrijwilliger Henk Verriet

Zonder op details in te gaan, zegt Ria Derks namens de familie: ,,Wij hebben afspraken met de politie om onze eigendommen te beschermen. Onze privé-eigendommen worden op dit moment letterlijk en wederrechtelijk met voeten getreden. Mensen zitten zonder toestemming aan onze spullen.’’

,,De hoogste hekken zijn niet goed genoeg om overtreders tegen te houden, net zomin als de bordjes verboden toegang. Alles wordt vernield. Overtreders zijn gesommeerd het terrein te verlaten. Daarbij werden we bedreigd. Verder heeft niemand iets te maken met wat wij met onze eigendommen doen.”

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Nijmeegse kleptomaan krijgt ‘allerlaatste kans’ om dwang te bedwingen
    PREMIUM
    Bij de politierechter

    Nijmeegse kleptomaan krijgt ‘allerlaat­ste kans’ om dwang te bedwingen

    Meneer S. (53) komt zuchtend binnen. Hij spreekt met verslagen stem en buigt regelmatig het hoofd want liever zou hij onzichtbaar zijn. Het enige frivole aan hem is de modieuze zonnebril op zijn haardos, maar verder zit er een man die zich diep schaamt na de zoveelste miskleun. En dat is steeds dezelfde: winkeldiefstal. Dit keer pikte hij op 8 september bij Albert Heijn in de wijk Meijhorst een paar handdoeken.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen