Volledig scherm
PREMIUM
Achilles. © Theo Peeters

Achilles op de rand van de afgrond: 'Misschien is de club al lang failliet'

GROESBEEK - Het profavontuur van Achilles’29 dreigt uit te lopen op een totale ontmanteling van de Groesbeekse voetbalclub. De vereniging stevent af op een faillissement.

Voetbalclub Achilles’29 uit Groesbeek heeft geen cent in kas, kan de accommodatiekosten niet betalen, heeft een onbekend bedrag aan schulden en voldoet niet aan de licentievoorwaarden van voetbalbond KNVB. 

Bovendien eisen buitenlandse clubs van oud-spelers, onder wie Nieuw-Zeelander Jesse Edge, opleidingsvergoedingen voor een bedrag van 75.000 euro. 

Komende week verwacht Achilles uitspraak in die zaak. ,,Als die 75.000 euro wordt toegewezen, is het einde oefening’’, stelde Evert Vos donderdag in de rechtbank in Nijmegen. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Gebouw Kloostertuin Brakkenstein genomineerd voor Gouden Piramide

    Gebouw Klooster­tuin Brakken­stein genomi­neerd voor Gouden Piramide

    NIJMEGEN - De paters in het nieuwe gebouw in Brakkenstein zijn genomineerd voor de Gouden Piramide. Dit is een tweejaarlijkse rijksprijs voor bijzondere en inspirerende opdrachtgevers in de architectuur. De prijs bestaat uit een trofee, 75.000 euro en eeuwige roem, aldus de organisatie. De paters maken er kans op, omdat ze met hun nieuwe gebouw niet alleen onderdak bieden aan oudere broeders, maar ook voor mensen die een zorgappartement willen betrekken.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen