'Vrijheidsplein', is te lezen op het Gaziantepplein.
Volledig scherm
'Vrijheidsplein', is te lezen op het Gaziantepplein. © DG

Activisten willen Gaziantepplein omdopen tot 'Vrijheidsplein'

NIJMEGEN - Het Gaziantepplein in Nijmegen is met zelfgemaakte borden omgedoopt tot 'Vrijheidsplein'. Activisten van Nijmegen Rechtsaf plaatsten de borden vorige week uit protest. Eerder startte de actiegroep al een petitie voor de naamsverandering van de rotonde bij karting ANAC. 

 1. Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

  Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

  Jongeren die vanaf 2015 begonnen zijn met een studie, zitten door het leenstelsel na het afronden ervan vaak met schulden tot in de tienduizenden euro’s. Hoe gaan jongeren met deze schulden om? Zijn ze zich bewust van de verantwoordelijkheden van het afbetalen? En welke gevolgen brengen dit soort schulden met zich mee op de lange termijn? Wij zoeken het uit in deze reeks. Vandaag deel 2, over maximaal lenende studenten.
 2. Nijmeegse raad eist snelle oplossing voor berucht viaduct waar chauffeurs zich telkens klemrijden
  PREMIUM
  1

  Nijmeegse raad eist snelle oplossing voor berucht viaduct waar chauffeurs zich telkens klemrijden

  NIJMEGEN – Er moet snel een oplossing gevonden worden voor de herhaalde ongelukken bij het lage viaduct van De Oversteek. Vrachtwagenchauffeurs rijden zich regelmatig vast omdat hun auto te hoog is. Een meerderheid in de gemeenteraad wil niet wachten tot 2023 als er een nieuwe Laan van Oostindië door Nijmegen-West loopt. Het doorgaand verkeer wordt dan automatisch via een andere route de stad in en uit geleid.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen