Hof van Holland is de naam van de cirkelvormige wijk die wordt afgebakend door de Graaf Alardsingel die zich vanaf stadsbrug De Oversteek richting station Nijmegen Lent buigt. Het wordt het centrum van Nijmegen Noord met winkels en horeca. Het groene Fort Beneden-Lent aan de Oosterhoutsedijk blijft behouden en krijgt waarschijnlijk een culturele functie.
Volledig scherm
Hof van Holland is de naam van de cirkelvormige wijk die wordt afgebakend door de Graaf Alardsingel die zich vanaf stadsbrug De Oversteek richting station Nijmegen Lent buigt. Het wordt het centrum van Nijmegen Noord met winkels en horeca. Het groene Fort Beneden-Lent aan de Oosterhoutsedijk blijft behouden en krijgt waarschijnlijk een culturele functie. © Gerard Verschooten

Alweer een nieuwe wijk: Nijmegen zet een groeispurt in

dronefoto'sHoppa, alweer een nieuwe wijk. Dat gevoel heb je in Nijmegen wel eens als je een paar maanden niet in een stadsdeel bent geweest. Waalsprong, Waalfront, langs het Maas-Waalkanaal: er wordt druk gebouwd. Dronefoto’s laten zien hoe snel de stad verandert.

  1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”

In samenwerking met indebuurt Nijmegen