Volledig scherm
PREMIUM
Ton Serrarens en Lucie Gosselink in café De Zon in Lent, aan de stamtafel waar de meesten columns van Anna & Gé Schmidt ontstonden. Op het portret staat Hanne Hakvoort, de inmiddels overleden co-auteur. © Gerard Verschooten

Anna & Gé Schmidt gebundeld, een vrolijke kroniek over het verdriet van Lent

NIJMEGEN/ LENT - Twintig jaar lang stonden in wijkblad Lentse Lucht de columns van Anna & Gé Schmidt. Ze zijn nu gebundeld. Tussen de geintjes in het dialect lees je over de transformatie van kwekersdorp naar stadswijk. ,,Dat deed soms pijn.”

Ze kwamen elke maand bij elkaar in café De Zon aan de Oosterhoutsedijk, hartsvriendinnen Lucie Gosselink en Hanne Hakvoort, schrijfsters van de column van Anna & Gé Schmidt. Het pseudoniem verwijst naar Annie M.G. Schmidt.

Dan bespraken ze dan de inhoud van hun artikeltje voor het wijkblad Lentse Lucht, twintig jaar lang. ,,Heerlijke avonden", zegt Lucie Gosselink.

,,Lekker roddelen over Lent en mopperen op Nijmegen. We zijn eens zes maanden gestopt maar we hebben het weer opgepakt. We konden de cafésessies niet missen en bij de redactie vroegen ze om ons.”

Quote

Hejje die neije fietsbrug over de Waol al gesien? Die is keihoog

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen