Volledig scherm
© ANP

‘Arme’ Nijmegenaar mag gratis naar de tandarts

NIJMEGEN - Zo'n 120 Nijmegenaren die het financieel moeilijk hebben, zoals daklozen en vluchtelingen, mogen vanaf deze woensdag gratis naar de tandarts. De minder bedeelde Nijmegenaren kunnen terecht bij de mobiele tandartspraktijk van Dokters van de Wereld, een organisatie die zich inzet voor het universele recht op gezondheidszorg. 

De ‘gratis naar de tandarts-campagne’ komt ook langs Rotterdam, Amsterdam, Den Haag en Groningen en hoopt in totaal 1.000 mensen te helpen. 

Veel vraag naar mondzorg

Zorgcafé Nijmegen is onderdeel van Dokters van de Wereld en coördineert  de actie in Nijmegen.

,,Wij merken dat er veel vraag is naar mondzorg, maar dat weinig van onze bezoekers daar toegang tot hebben. Daarom komt de Mondzorgkaravaan naar Nijmegen”, zegt Louise Valk van Zorgcafé Nijmegen.

De ongeveer 120 zorgbehoevenden zijn voorgeselecteerd voor een behandeling via Zorgcafé Nijmegen, Stichting GAST, Wereldvrouwenhuis, Stichting Noodopvang Vluchtelingen Nijmegen, Vluchtelingenwerk, Iriszorg en Nachtopvang uit Noodzaak Nijmegen.

Acht behandeldagen

Er zullen acht behandeldagen plaatsvinden in Nijmegen. Deze zijn verdeeld in twee periodes, om verschillende groepen te helpen. Vier dagen zijn voor dakloze Nijmegenaren en de andere vier dagen zijn bestemd voor ongedocumenteerden, zoals illegale vluchtelingen.

Vandaag om 12.00 uur  is de opening van de campagne bij café De Klinker aan de Van Broeckhuysenstraat. Er zullen vervolgens veertien mensen gratis worden behandeld. Ook zijn er poetsworkshops en worden mondzorgpakketten uitgedeeld. De mobiele tandartspraktijk blijft staan tot en met 19 juni. 

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!

In samenwerking met indebuurt Nijmegen