Balkons Aubadestraat in loop van de dag weer veilig

VideoNIJMEGEN - In de loop van zaterdag mogen de bewoners van twee Nijmeegse flatcomplexen aan de Aubadestraat hun balkon weer op. Dan moeten medewerkers van het Apeldoornse bedrijf Meerwaarde klaar zijn met het stutten van de balkons. 

Die bleken na onderzoek eind vorige maand niet meer veilig en kunnen instorten. Die waarschuwing nemen niet alle bewoners serieus. Een enkeling nam vrijdagmiddag met telefoon of sigaretje in de hand de stutwerkzaamheden vanaf het eigen balkon in ogenschouw. 

Veel last hadden de bewoners er niet van, omdat alle werkzaamheden vanaf de buitenkant van de flat verricht kunnen worden. Voor de hogere verdiepingen gebeurde dat met behulp van een hoogwerker. Het stutten is een tijdelijke oplossing. De flats worden op termijn voorzien van een compleet nieuwe balkonconstructie. 

Volledig scherm
De ruim zestig balkons worden vandaag en morgen gestut. © Foto DG
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Radboud Universiteit stuurt phishing-mail naar studenten en medewerkers: Trappen ze erin?

    Radboud Universi­teit stuurt phis­hing-mail naar studenten en medewer­kers: Trappen ze erin?

    NIJMEGEN - Alle studenten en medewerkers van de Radboud Universiteit kregen onlangs een mailtje: ‘Uw mailbox is bijna vol. Om te voorkomen dat uw mailbox niet meer bereikbaar is voor uzelf en voor anderen die u willen mailen, adviseren we u dringend extra ruimte aan te vragen.’ De e-mail riep op dit zo snel mogelijk te doen door op een link te klikken en hun gebruikersnaam en wachtwoord in te vullen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen